Simona Halep a adunat doar 595 de puncte WTA în acest an și ocupă abia poziția a 23-a în clasamentul pentru Turneul Campionelor. Sfertul de finală de la Australian Open a fost cel mai bun rezultat al constănțencei în 2021, accidentările dându-i ulterior mari bătăi de cap, dovadă și retragerea recentă de la Miami.
În clasamentul general WTA, Halep se menține pe poziția a 3-a, cu 6965 de puncte. Pe primul loc este Ashleigh Barty, proaspăta campioană de la Miami, iar pe doi se află Naomi Osaka. Nipona conduce în ierarhia pe 2021, cu 2400 de puncte. Pe poziția a 8-a în acest clasament, ultima care duce la Turneul Campioanelor, se regăsește Serena Williams, care a acumulat 965 de puncte.

Simona Halep, pe locul 23 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2021

Tenis
Simona Halep la WTA Stuttgart | Românca le dă fanilor o veste excelentă înaintea sezonului de zgură
IERI LA 15:32
Diferența pe care Simona o are de recuperat nu este una mare, dar sportiva noastră va trebui să obțină rezultate mai bune în perioada următoare pentru a intra din nou în cărți pentru prezența la Turneul Campioanelor, turneu la care a participat la ultimele 6 ediții, ajungând până în finală în 2014.
Simona Halep va participa peste 2 săptămâni la meciul din Billie Jean King Cup dintre România și Italia, după care sportiva noastră va începe sezonul de zgură, primul turneu la care și-a anunțat prezența fiind cel de la Stuttgart.
În mod normal, Turneul Campioanelor din 2021 ar trebui să se dispute la Shenzen, dar deocamdată WTA nu a confirmat oficial, urmând a se lua o decizie în funcție de evoluția pandemiei de Covid-19.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep i-a dezvăluit uriașei Chris Evert de ce iubește atât de mult România
IERI LA 14:20
Tenis
Simona Halep s-a răzgândit! Cât timp vrea Simo să mai joace tenis la cel mai înalt nivel
IERI LA 12:45