Organizatorii Top Seed Open au motive să sărbătorească, pentru că spectacolul pe care aceștia reușesc să îl ofere fanilor tenisului este cu adevărat impresionant, chiar dacă vorbim doar despre o competiție de nivel International. După ce au reușit să o convingă să se înscrie pe tablou pe cea mai titrată jucătoare a sportului-alb, acum americanii se pregătesc pentru adevărat regal, un meci care le aduce față în față pe cele mai de succes jucătoare de tenis din Statele Unite ale ultimelor decade, care, în plus, mai vine la pachet și cu o încărcătură sentimentală imensă.
Serena Williams are acum 38 de ani, în timp ce Venus Williams tocmai a împlinit 40 de ani. Serena are 23 de titluri de Grand Slam numai la simplu – record în Era Open, iar Venus – șapte. Cele două se vor înfrunta pentru a 31-a oară într-un meci oficial, prima dată de la US Open 2018 încoace (Venus și Serena ar fi trebuit să se înfrunte și anul trecut, la Roma, dar Serena a abandonat înainte de startul meciului). Au trecut 22 de ani de la primul meci direct al surorilor Williams, consumat la începutul anului 1998, la Australian Open. Venus Williams s-a impus atunci, 7-6(4), 6-1, însă chiar dacă primele trei victorii în meciurile directe i-au revenit, balanța rivalității s-a schimbat mult de-a lungul anilor, devenindu-i clar favorabilă mezinei (18-12, Serena adjudecându-și cu 6-1, 6-2 ultimul meci jucat pe teren, la US Open, în 2018).
Mai mult, Top Seed Open s-a bucurat deja de un duel între foste câștigătoare de Grand Slam și în primul tur. Venus Williams (67 WTA) a evoluat la câteva ore după sora, învingând-o clar pe Victoria Azarenka (Belarus, 58 WTA), scor 6-3, 6-2, în 80 de minute de joc.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog, Ziua a 9-a | Partida Rafael Nadal - Denis Shapovalov, capul de afiș
ACUM 43 MINUTE

Serena Williams: "Întotdeauna mi-am dorit tot ce a avut Venus

Cea mai mare campioană a tenisului zilelor noastre spune despre sora sa, Venus, că este modelul și sursa ei de inspirație. Serena afirmă că mai mult acum, după ce "V" a învins o boală genetică, greu de controlat, care o lasă de multe ori și neanunțat fără putere. Admirația Serenei pentru Venus, cu un an, trei luni și nouă zile mai mare,a fost o constantă mai întâi a copilăriei celor două, apoi a drumului spre afirmare și pe tot parcursul carierelor lor.
Serena nu se sfiește să repete: "Întotdeauna mi-am dorit tot ce a avut Venus”. Iar Serena a obținut tot ce a obținut Venus, ba și cu mult peste. Venus o domina fizic pe Serena în copilărie, a fost prima care a debutat în circuit în 1995, prima care a băut din cupa succesului, a legat victorii și a adus acasă trofee. Serena a venit însă mereu din urmă.
Venus a știut mereu să fie și rivală, dar și umărul pe care Serena să se sprijine. Iar mezina recunoștea, în cartea sa “Pe linie”, că îi este teamă să o privească pe sora sa în ochi, la schimburile de terenuri: „Mi-e teamă că voi zâmbi sau voi izbucni în râs, așa că mai bine nu mă uit, ca nu cumva să descarc tensiunea. În mod normal, când joc, am o căutătură răutăcioasă, de gheață, așa că, dacă mi se întâlnesc privirile cu ale adversarei, aceasta lasă ochii în jos”, mărturisește Serena.
În plină campanie #BlackLivesMatter, duelul celor mai de succes jucătoare afro-americane din istoria tenisului readuce în prim-plan lupta pe care ambele și-au asumat-o de-a lungul anilor, mai ales în condițiile în care Venus și Serena au schimbat radical fața tenisului, iar, recent, mesajul lui Venus în contextul crizei din SUA a fost unul extrem de puternic și emoționant.
Australian Open
VIDEO | Kanepi a oferit faza zilei la Australian Open! Ce a făcut la 9-7 în super tiebreak
ACUM 2 ORE
Australian Open
Alize Cornet, fără compromisuri! 10 lucruri despre revelația Australian Open
ACUM 2 ORE