Sorana Cîrstea a adus a 2-a victorie românească pe tabloul principal al turneului de la Sankt Petersburg. După ce Jaqueline Cristian a trecut fără probleme de Bernanda Pera, Sorana a făcut un meci mare împotriva Marketei Vondrousova, fostă finalistă la Roland Garros (2019).
Românca a început mai slab și Vondrousova a condus cu break în primul set, dar Sorana a revenit și s-a impus la mare luptă, 7-5. Setul doi i-a aparținut cehoaicei, care a condus cu 5-0 la un moment dat. Sorana a recuperat, dar nu a avut forță să revină complet și Vondrousova s-a impus cu 6-3.
Citește și:
Internationaux de Strasbourg
Sorana Cîrstea, eliminată la Strasbourg de locul 348 WTA! Gabriela Ruse, învinsă și ea în primul tur
IERI LA 11:23

Sorana Cîrstea, vioctorie mare la Sant Petersburg, contra Marketei Vendorusova

În setul decisiv s-a mers cap la cap până la scorul de 3-3, chiar dacă fiecare jucătoare a avut mai multe șanse de break. Sorana a reușit să câștige contra serviciului în game-ul 7, iar apoi a servit impecabil și s-a apropiat la un singur joc de victorie.
Vondorusova a făcut 4-5 și apoi a avut 3 mingi de break, însă Sorana a salvat incredibil și s-a impus în final cu 7-5, 3-6, 6-4, după două ore și 28 de minute de joc.
În optimile de finală, Sorana Cîrstea va întâlni o altă jucătoare de top. Este vorba despre Anett Kontaveit, favorita 2 a competiției, care a trecut ieri în 3 seturi de elvețianca Jil Belen Teichmann. Sorana Cîrstea și Anett Kontaveit s-au mai întâlnit de 5 ori în carieră, estonianca impunându-se de fiecare dată. Ultima confruntare directă dintre cele două a avut loc anul trecut, la Ostrava, Kentaveit câștigând cu un dublu 6-4.
Sorana Cîrstea este prezentă și pe tabloul de dublu al turneului din Rusia, acolo unde face pereche cu Raluca Olaru. Cele două au obținut o victorie mare în primul tur, trecând de dublul Lydmyla Kichenok/Jelena Ostapenko. Pentru un loc în semifinale, Raluca și Sorana se vor duela cu perechea rusească Anastasia Potapova/Vera Zvonareva.
Ceva mai târziu, o altă româncă va juca în primul tur la Sankt Petersburg. Este vorba despre Irina Begu, care va da piept cu chinezoiaca Shuai Zhang, jucătoare în fața căreia s-a impus în cele două partide directe de până acum. Dacă va trece mai departe, Irina o va întâlni pe Petra Kvitova.
Tenis
Simona Halep a revenit în Top 20 înainte de Roland Garros 2022! Cum arată ierarhia mondială
16/05/2022 LA 09:51
Internazionali BNL d'Italia
Sorana Cîrstea, înfrângere în primul tur de la Roma în fața lui Ons Jabeur
10/05/2022 LA 18:24