Ținut departe de teren pentru mai bine de un an, Stanislas Wawrinka a revenit săptămâna aceasta pe teren, la turneul challenger de la Marbella. Elvețianul a cedat în minimum de seturi în fața lui Elias Ymer, din Suedia, ocupant al locului 131 ATP. Aflat actualmente pe locul 232 ATP, Wawrinka a pierdut cu scorul de 2-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 34 de minute de joc.
În continuare, Ymer se va duela în cadrul turneului andaluz cu jucătorul taiwnaez, Chun Hsin Tseng, care a trecut de Cecchinato în în trei seturi. Wawrinka a pătruns pe tabloul principal al turneului de la Marbella grație unei invitații a organizatorilor iberici. Din păcate pentru el, revenirea va necesita ceva mai mult timp, după o accidentare cruntă la piciorul stâng. Acesta a fost primul meci al său din martie 2021.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
CITEȘTE ȘI:

Stanislas Wawrinka, învins la revenirea în circuit, la turneul de la Marbella

Wawrinka a părut în meciul disputat cu Ymer ieșit total din forma fizică, însă revenirea lui pe teren a fost un prilej de bucurie pentru fanii sportului alb. Pe elvețian, o accidentare gravă la piciorul stâng l-a determinat să recurgă la două intervenții chirurgicale. El a jucat ultima dată în 9 martie 2021, la Doha, unde a fost învins în primul tur de sud-africanul Lloyd Harris.
Wawrinka, care a petrecut trei ani consecutivi în Top 4 mondial între 2014 și 2016, are 16 titluri ATP în palmares și un aur olimpic la dublu masculin, pe care l-a obținut la Beijing 2008 împreună cu compatriotul său Roger Federer. În cariera sa, Wawrinka a obținut peste 500 de victorii și este singurul jucător care i-a învins pe "Big Four" (Djokovic, Nadal, Federer și Murray) atât la competiții de Grand Slam, cât și pe zgură (suprafața sa preferată). El a câștigat 3 titluri majore: Australian Open (2014), Roland Garros (2015) și US Open (2016).
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de la Roma, după ce a trecut în două seturi de Wawrinka
12/05/2022 LA 17:13
Internazionali BNL d'Italia
Stan Wawrinka se ridică. Prima victorie a elvețianului în ATP după 15 luni
09/05/2022 LA 14:33