Al patrulea jucător al lumii, Stefanis Tsitsipas, este de părere că tenisul trebuie să le ofere tenismenilor posibilitatea de a primi sfaturi în timpul meciurilor de la antrenorii lor și să nu mai fie sancționați pentru asta. În acest moment, în tenis, antrenorii nu le pot oferi tenismenilor indicații din tribune, aceștia din urmă riscând sancționarea în timpul partidelor, dar și amenzi după meciuri.
"Este de asemenea foarte adevărat că majoritatea antrenorilor din tenis le oferă elevilor lor sfaturi în timpul meciurilor, indiferent de ce spune regulamentul", a scris Tsitsipas pe contul personal de Twitter. Grecul a primit numeroase sancțiuni și amenzi pentru încălcarea acestei reguli. Patrick Mouratoglou, antrenorul lui Tsitsipas, dar și al Serenei Williams și Coco Gauff, a încălcat această regulă în repetate rânduri.

Stefanos Tsitsipas cere înlăturarea regulii privind sfaturile primite din tribune

Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Cel mai cunoscut moment de acest fel din cariera de antrenorat al lui Mouratoglou datează din finala US Open 2018, atunci când arbitrul Carlos Ramos a sancționat-o pe Serena Williams pentru "coaching" din tribune. Atunci, americanca s-a pierdut cu firea și a provocat un scandal de amploare pe Arena Arthur Ashe, refuzând să accepte că Mouratoglou i-a oferit sfaturi din tribune.
Nici Tsitsipas nu a scăpat nepedepsit. Grecul a fost sancționat și amendat în repetate rânduri pentru faptul că a primit indicații din tribune. Tenismenul în vârstă de 22 de ani este de părere că această regulă trebuie înlăturată și că doar așa tenisul poate fi modernizat: "A primi sfaturi de la antrenor la orice punct din meci ar trebui să fie permis. Sportul trebuie să accepte această schimbare. Cred că suntem probabil singurul sport global care nu folosește coaching-ul pe durata meciurilor. Faceți să fie legal! Este timpul ca acest sport să facă un pas uriaș înainte, spre modernizare", a scris grecul pe Twitter.
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08
Nitto ATP Finals
Nitto ATP Finals : Rezumatul partidei Tsitsipas - Rublev
19/11/2022 LA 06:49