Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Holger Rune, noul elev al lui Mouratoglou, a câștigat turneul de la Stockholm! Danezul l-a învins pe Tsitsipas în finală

Alex Masgras

Publicat 23/10/2022 la 19:06 GMT+3

Holger Rune, noul elev al lui Patrick Mouratoglou, cel care o antrenează și pe Simona Halep, a cucerit al doilea titlu ATP al carierei, după victoria din ultimul act al turneului de la Stockholm în fața lui Stefanos Tsitsipas, scor 6-4, 6-4.

Holger Rune

Credit imagine: Imago

Holger Rune, tânărul danez de 19 ani, a obținut al doilea titlu ATP al carierei, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finala turneului ATP 250 de la Stockholm. Noul elev al lui Patrick Mouratoglou s-a impus în ultimul act cu un dublu 6-4 în fața grecului care, la rândul său, este un apropiat la antrenorului francez. Ultimul act de la Stockholm a durat o oră și 35 de minute.
Cu 20 de lovituri câștigătoare și doar 13 erori neforțate, Rune a făcut o partidă aproape perfectă, lăsându-l pe grec fără prea multe opțiuni. Singura minge de break a lui Tsitsipas a venit în al cincilea game al setului secund, la 3-2 pentru Rune, nefructificată de către numărul 5 ATP.
Acesta este al doilea titlu ATP al carierei pentru Holger Rune, după ce danezul de 19 ani s-a mai impus în acest an și la Munchen, un al turneu din categoria ATP 250.
Citește și:

Holger Rune, alături de Patrick Mouratoglou până la finalul anului

Titlul obținut de Holger Rune la Stockholm vine în prima săptămână de colaborare cu Patrick Mouratoglou. Pe 12 octombrie, antrenorul Simonei Halep a anunțat că, la sugestia fostului număr 1 WTA, a acceptat să fie alături de Holger Rune până la finalul sezonului. Antrenorul francez a anunțat această nouă colaborare la doar câteva zile de la momentul în care Simona Halep a fost înștiințată că a fost depistată pozitiv la un control anti-doping.
Săptămâna lui Holger Rune a fost una foarte bună, el pierzând doar două seturi la turneul din Suedia: cu Cameron Norrie în sferturi și cu Alex de Minaur în semifinale. Pentru danez urmează acum turneul de la Basel de săptămâna viitoare, acolo unde îl va reîntâlni pe Alex de Minaur, de data aceasta în primul tur.
Aceasta a fost a doua victorie a lui Holger Rune în fața lui Stefanos Tsitsipas. Până acum, cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, în optimile de finală de la Roland Garros, acolo unde danezul s-a impus cu 7-5, 3-6, 6-3, 6-4.
Aflat înaintea turneului de la Stockholm pe locul 27 ATP, Rune va ocupa de luni a 24-a poziție a clasamentului, cea mai bună clasare a carierei. Anul 2022 a fost unul fantastic pentru tânărul jucător danez, care se afla la începutul anului pe locul 103 ATP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo