Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea vrea să ia cu asalt circuitul feminin de tenis! Saltul făcut în clasamentul WTA

Irina Aldea

Publicat 28/05/2021 la 12:22 GMT+3

Sorana Cîrstea are un parcurs excelent la turneul de la Strasbourg și are șansa să înregistreze un salt impresionant în clasamentul WTA, mai ales dacă se va impune la turneul din Franța.

Sorana Cîrstea. Foto credit: Michel Grasso

Credit imagine: Twitter

Sorana Cîrstea a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang, cu 6-2, 6-1, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Strasbourg, dotat cu premii totale de 189.708 euro, dar s-a calificat direct în semifinale. Cîrstea (31 ani, 61 WTA) a beneficiat de faptul că jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, cea care trebuia să-i fie adversară în sferturi, s-a retras din competiţie, dar după ce a învins-o în optimi pe belgianca Maryna Zanevska (6-1, 6-4).
Sorana a trecut de Zhang (32 ani, 45 WTA), a cincea favorită, după doar o oră de joc. Cîrstea a avut 3 aşi, iar Zhang a comis 5 duble greşeli, românca încheind cu mai multe mingi direct câştigătoare, 16-5, şi cu mai puţine erori neforţate (20-33). Sorana Cîrstea va juca în penultimul act cu poloneza Magda Linette, cap de serie numărul 8, azi, de la ora 15.

Sorana Cîrstea vrea să ia cu asalt circuitul feminin de tenis

După ce a cucerit titlul la turneul de la Istanbul, Sorana a mers la Madrid, dar s-a accidentat și părea că e scoasă din joc pentru o perioadă mai lungă de timp, dar iată că a revenit la Strasbourg cu gândul să obțină maximul, iar până acum s-a descurcat de minune. Sportiva noastră are șansa să se apropie ușor ușor de primele 50 de locuri din clasament și chiar să pătrundă în Top 50 WTA dacă se impune la Strasbourg.
Sorana a început acest turneu pe poziția a 61-a. Acum, ea a ajuns la 1.374 de puncte și a făcut un salt de patru poziții, până pe locul 57.În cazul în care va câștiga meciul din semifinale, Sorana va urca pe locul 53, iar dacă va triumfa la Strasbourg va ajunge la 1.544 și, începând de luni, se va afla pe locul 49 în ierarhia întocmită de Asociația de Tenis Feminin. Sorana a urcat și în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, unde ocupă locul 27, cu 736 de puncte acumulate în acest an.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo