Daniil Medvedev a făcut o partidă foarte bună contra lui Tsitsipas, dar psihicul a fost cel care a făcut diferența în multe momente. Rusul a părut copleșit de miza partidei, cedând în momentele cheie. Mai mult, el a fost extrem de nervos în câteva rânduri, semn că nu a avut parte de serenitatea necesară calificării în semifinale.
În teorie, Medvedev ar fi trebui să fie jucătorul cu un moral mai puternic. Până în acest an, nu câștigase vreun meci la Roland Garros, zgura fiind suprafața sa vulnerabilă. A reușit o serie impresionantă de victorii, deși a avut parte de adversari redutabili, astfel că sfertul contra lui Tsitsipas trebuia să vină fără presiune.

Medvedev, cu psihicul în piuneze la Roland Garros, în meciul cu Tsitsipas

Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
ACUM 3 ORE
Doar că Medvedev a clacat total în momentele cheie. În setul secund a ratat două mingi de set, deși și-a dominat în multe momente adversarul, pentru ca în manșa a treia, la 6-5 pentru Tsitsipas, să își bată joc de propriul serviciu: a cedat de la 40-0, servind din mână la minge de meci.
O altă fază controversată a avut loc în setul secund, la 4-4, când Daniil a fost extrem de afectat de zgomotele de pe coridorul din spatele său. În tribune nu mai erau spectatori, din cauza restricțiilor de oră cauzate de COVID-19, însă orice mic sunet creat l-a deranjat pe Medvedev.
"Sunt la un Futures sau la Roland Garros?", s-a plâns rusul arbitrului, semn că punctul pierdut a venit ca urmare a faptului că i-a fost afectată concentrarea de zgomotul produs pe tunel.

"Sunt la un Futures sau la Roland Garros?". Medvedev, enervat de ce s-a întâmplat pe Chatrier

În semifinalele competiției, Tsitsipas îl va întâlni pe Zverev. Cei doi reprezentanți NextGen s-au întâlnit până acum de 7 ori, grecul impunându-se în 5 rânduri. În ultima confruntare, însă, anul acesta la Acapulco, neamțul s-a impus în finală, 6-4, 7-6(3).
Cealaltă semifinală masculină se va stabili astăzi, fiind șanse mari să avem un duel între Nadal și Djokovic, cei care au jucat de-a lungul timpului 4 finale la Roland Garros, "Matadorul" impunându-se în toate. Rafa îl întâlnește pe Schwartzman, în sferturi, în timp ce Nole va da piept cu Berrettini.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Pronostic sumbru pentru cariera lui Novak Djokovic: "Viața lui în circuit va deveni un iad!"
ACUM 5 ORE
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47