Câștigător a două titluri de Grand Slam în proba de dublu, Horia Tecău s-a retras din tenis la finalul anului trecut, însă el a revenit pe teren pentru întâlnirea dintre Spania și România din Cupa Davis, confruntare programată la Marbella. Ajuns la 37 de ani, Tecău va fi noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup, fostă Fed Cup. Anunțul a fost făcut de Răzvan Itu, directorul general al FR Tenis.
"Am reuşit şi l-am determinat să devină căpitanul echipei de Cupa Federaţiei. Da, va fi căpitanul nejucător pentru următorii 3 ani. El va fi alături de federaţie şi va fi alături de fete, le va îndruma pe fete la următorul meci din Polonia. (n.r. - despre cum va fi colaborarea cu Simona Halep) Extraordinară, deja el a luat legătura cu toate fetele, deja vorbeşte de o săptămână cu ele. Şi având în vedere că le şi cunoaşte foarte bine, au un respect deosebit pentru el", a declarat Răzvan Itu, pentru Telekom Sport.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
OFICIAL | Cine vine în locul Simonei Halep la meciul cu Polonia din Billie Jean King Cup
30/03/2022 LA 15:03

Horia Tecău va fi noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup

Tecău a jucat ultimul meci sâmbătă, alături de Marius Copil, la Marbella. Cei doi au învins cuplul Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez, scor 7-6 (2), 6-4, dar România a pierdut întâlnirea cu Spania, scor 1-3. Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj-Napoca.
Pentru că am cedat în fața italiencelor, România a retrogradat în Grupa I a Zonei Euro-africane, însă ITF a decis ca România să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup şi să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul competiţiei. Polonia va fi gazda întâlnirii din 15-16 aprilie, care va stabili echipa ce va merge la Turneul Final.
Tenis
Horia Tecău a anunțat lotul pentru meciul cu Polonia! Simona Halep, racheta numărul 1 a României
18/03/2022 LA 16:08
US Open
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, victorie istorică în finala US Open din 2017, cu spaniolii Lopez
09/09/2021 LA 00:18