Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz digeră greu eșecurile! Ce mesaj i-a transmis lui Auger-Aliassime, după meciul de la Basel

Nicu Savin

Actualizat 30/10/2022 la 15:20 GMT+2

Carlos Alcaraz a fost eliminat de Felix Auger-Aliassime în semifinalele turneului ATP 500 de la Basel. Liderul mondial pare să dezvolte un complex în fața canadianului, dar este dispus să caute soluții pentru a-l putea învinge. Ibericul a răspuns "amenințător" la o postare a lui Auger-Aliassime pe contul personal de Twitter.

Felix Auger-Aliassime y Carlos Alcaraz (US Open 2021)

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz nu traversează deloc o perioadă prolifică. După ce a câștigat US Open și a devenit lider mondial, ibericul nu și-a regăsit cadența și a pierdut 3 dintre cele 7 meciuri jucate de atunci. Două dintre eșecuri au fost suferite în fața aceluiași adversar, Felix Auger-Aliassime.
În urmă cu o lună și jumătate, Alcaraz pierdea primul său meci jucat în calitate de lider ATP, în Cupa Davis. Dacă atunci a putut invoca oboseala fizică și mentală acumulată la US Open, ibericul nu mai poate spune nimic după eșecul drastic suferit în fața lui Auger-Aliassime în semifinalele de la Basel (6-3, 6-2).
Canadianul se află în forma vieții, ajungând la 12 victorii consecutive în circuit și la un pas de al treilea titlu la rând. După ce a câștigat turneele de la Florența și Antwerp, Auger-Aliassime va juca azi finala de la Basel contra Holger Rune.

Carlos Alcaraz, mesaj "amenințător" pentru Felix Auger-Aliassime

După victoria cu Alcaraz, al 9-lea jucător al lumii a postat un mesaj scurt pe contul personal de Twitter: "Caut să valorific această săptămâna solidă". La scurt timp, Alcaraz a comentat postarea respectivă, semn că a digerat greu un nou eșec în fața canadianului.
"Voi găsi o modalitate de a te învinge", a scris Alcaraz, iar schimbul de replici s-a viralizat repede în mediul online.
Alcaraz și Auger-Aliassime s-au duelat de 3 ori în carieră, canadianul ieșind de fiecare dată învingător. În afara de cele două întâlniri recente, cei doi s-au confruntat și la US Open 2021, când ibericul s-a retras la scorul de 6-3, 3-1 pentru adversar.
Alcaraz și Auger-Aliassime ar putea dezvolta o rivalitate acerbă în următorii ani. Dacă ibericul a devenit deja un star, are în palmares un titul de Grand Slam și este lider mondial, majoritatea specialiștilor consideră că Auger-Aliassime îi va călca pe urme cât de curând.
Cei doi tineri care fac senzație în circuitul masculin s-ar mai putea duela în acest an, chiar de două ori. La Mastersul de la Paris de săptămâna viitoare se regăsesc pe aceeași jumătate de tablou și ar putea fi față în față în semifinale. O altă partidă ditrectă ar putea veni la Turneul Campionilor (13-20 noiembrie). Ibericul este deja calificat, iar canadianul are șanse mari să obțină și el biletele pentru Torino, mai ales dacă va câștiga finala de la Basel.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo