Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer nu-și mai ia rămas bun de la fanii elvețieni în 2022! Anunțul organizatorilor turneului de la Basel

Bianca Dumitru

Actualizat 11/10/2022 la 11:49 GMT+3

Roger Federer și-a încheiat cariera în această toamnă, jucând ultimul meci la dublu, alături de Rafael Nadal, în cadrul Laver Cup. Deși era așteptat să-și ia rămas bun de la fanii elvețieni cu ocazia turneului de la Basel, sportivul a anunțat că nu este încă pregătit să facă asta.

Roger Federer, campions la Basel în 2019

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer și-a încheiat cariera de jucător profesionist de tenis în septembrie, în cadrul Laver Cup, după ce a jucat un ultim meci de dublu în compania lui Rafael Nadal.
Elvețianul era așteptat ca la finalul acestei luni, în perioada 22-30 octombrie, să participe la Swiss Indoors, pentru a-și lua rămas bun de la fanii din țara natală.
Se pare, însă, că sportivul a decis să nu meargă în acest an la turneul de la Basel. Anunțul a fost făcut de directorul competiției:
"Roger Federer este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile și să-l onorăm la turneul nostru este o ocazie foarte specială într-un cadru foarte potrivit.
Ne-ar fi plăcut să sărbătorim impactul pe care anii de succes ai lui Roger l-au avut asupra turneului, dar înțelegem că el mai are nevoie de timp după încheierea frumoasă a carierei sale", a spus Roger Brennwald.
"Mulțumesc organizatorilor turneului Swiss Indoors pentru amabilitatea de a mă primit a Basel în acest an, dar am încercat să absorb tot ceea ce s-a întâmplat recent, iar sărbătorirea acasă, la Basel, va avea o însemnătate specială și acum ar veni prea curând după Londra.
Am atât de multe amintiri incredibile din meciurile jucate acasă atât de mulți ani și dorința mea este ca turneul să continue să fie unul dintre competițiile importante din circuitul ATP", a declarat și Roger Federer.
Citește și:

VESTE URIAȘĂ PENTRU FANII LUI ROGER FEDERER

Ivan Ljubicic a declarat că Roger Federer va reveni pe terenul de tenis, dar în evenimente neoficiale. Antrenorul croat a fost alături de elvețian timp de 7 ani, fiind cel care l-a readus pe locul 1 ATP după grava accidentare la genunchi din 2016. Este limpede că antrenorul croat îl cunoaște bine, motiv pentru care a dezvăluit câteva detalii după retragerea lui Federer.
"Personal, pentru mine este sfârșitul unei epoci minunate, pentru că ceea ce a făcut sau a dat Roger tenisului este mult mai mult decât cifrele despre care mie personal nu-mi place să vorbesc. Fanii vor continua să se bucure să-l vadă jucând, chiar dacă nu la evenimentele oficiale", a transmis Ljubicic, într-un interviu acordat publicației Punto de Break.
Ljubicic a dezvăluit și momentul exact în care performanța elvețianului a scăzut considerabil: "Problema a fost că anul trecut, când a revenit la Doha, nu a fost la 100%. Nu a existat niciun turneu sau antrenament în care totul să fie bine.
Pentru el, din punct de vedere mental, a fost foarte greu, jucând Halle și Wimbledon în special. Roland Garros l-a jucat cu ideea de a petrece mai mult timp pe teren și sperând că se va simți mai bine jucând mai mult, dar din păcate nu a fost cazul", a mai spus Ljubicic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo