Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Holger Rune a rupt "blestemul" eșecurilor, la primul meci cu Becker antrenor. Victorie la Basel pentru danez

Andrei Nicolae

Publicat 24/10/2023 la 21:38 GMT+3

Holger Rune a obținut prima victorie pe un teren de tenis după trei înfrângeri consecutive, la capătul unui meci în care l-a învins pe sârbul Miomir Kecmanovic, la Basel. Danezul a început astfel cu un succes parteneriatul său cu Boris Becker, care a decis să îl antreneze pe tânărul de 20 de ani în ultima parte a sezonului.

Holger Rune

Credit imagine: Getty Images

Holger Rune a obținut o victorie uriașă pentru moralul său și pentru un posibil loc în Turneul Campionilor. Danezul a rupt un șir de trei înfrângeri consecutive și l-a învins pe Miomir Kecmanovic la Basel, în primul tur. Înainte de acest meci, Rune avea 10 înfrângeri în ultimele 11 partide.
Jucătorul de 20 de ani a obținut o victorie în trei seturi în fața sârbului, la capătul a două ore de joc, scor 1-6, 7-5, 6-3. Astfel, Rune a început astfel cu o victorie parteneriatul său cu Boris Becker, care a devenit noul său antrenor pentru acest final de sezon.
Neamțul a decis să îl ajute pe danez pentru turneele de la Basel, Paris și Turneul Campionilor, în cazul în care Rune va obține calificarea. Victoria din Elveția îi dă speranțe totuși numărului 8 mondial că va putea să își asigure locul pentru ultima competiție mențiionată, ce aduce împreună cei mai buni opt jucători din lume din 2023.
În urma succesului de la Basel, Rune a rămas pe ultimul loc care asigură calificarea la Turneul Campionilor, dar s-a distanțat de Taylor Fritz, care este primul în urma sa. Danezul are 3145 de puncte, iar americanul 3055.
Citește și:

HOLGER RUNE VREA SĂ "FURE" SECRETELE LUI DJOKOVIC! PLANUL DANEZULUI ALĂTURI DE BORIS BECKER

Rune vrea să profite de experiența neamțului pe terenul de tenis, dar și de faptul că acesta a lucrat cu Novak Djokovic, cel mai titrat jucător din istorie în ceea ce privește numărul de titluri de Grand Slam cucerite: 24.
"Este grozav să înveți de la jucători precum Boris, și de la Rafa Nadal, Roger Federer sau Novak Djokovic. Ar fi bine dacă aș putea fura puțin din ceea ce au făcut ei. Au realizat atât de multe lucruri bune.
Boris s-a descurcat bine ca antrenor al lui Djokovic, dar și ca jucător. Sunt încântat să ascult tot ce spune. Boris mă învață lucruri de bază, dar atât de importante. Va fi ceva frumos, o să vedeți. Sper că îmi va da toate sfaturile posibile și că mă va ajuta să devin mai bun.
Nu m-am gândit la asta (n.r. la faptul că Becker nu ar putea fi alături de el la Wimbledon deoarece are interdicție în Marea Britanie). Cunosc regulile și legea. Nu e o mare problemă și ar fi grozav să poată merge, dar vom vedea", a declarat Rune, potrivit Tennis 365.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo