Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a vorbit despre "asul din mânecă", datorită căruia a scris istorie "Știu cum e să n-ai nimic!"

Irina Aldea

Actualizat 02/10/2022 la 14:54 GMT+3

Novak Djokovic va disputa sâmbătă a patra finală a anului din 8 turnee la care a participat. După calificarea în finală, sârbul a dezvăluit marele său secret, cel al forței mentale.

Rezumatul partidei Djokovic - Safiullin! Sârbul s-a impus în două seturi și e în finală la Tel Aviv

Novak Djokovic a stabilit o confruntare cu vechiul său rival, Marin Cilic, în finala turneului Tel Aviv Open, în ceea ce sârbii descriu ca fiind "Balkan Derby". Fostul număr 1 mondial a revenit în competiții după cele 3 meciuri disputate la Laver Cup săptămâna trecută, după ce a lipsit de la US Open din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva COVID-19.
Sârbul, care a trăit un an neobișnuit, a fost întrebat care e "asul din mânecă", ce îl face atât de puternic din punct de vedere mental. Câștigător a 21 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic a disputat o mulțime de meciuri dificile, în care a fost nevoit să revină pentru a se impune. Probabil cel mai bun exemplu e finala din 2019 de la Wimbledon, acolo unde Nole a salvat două mingi de meci pe serviciul lui Federer pentru a cuceri în final marele trofeu.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic a vorbit despre cea mai mare armă a sa, forța mentală

Sârbul a vorbit despre cât de mult au contat experiențele mai puțin fericite din copilărie, în care a văzut fața războiului, iar părinții săi erau îngrijorați dacă au ce pune pe masă pentru cei trei băieți pe care-i aveau: "Are mult de-a face cu mediul în care am crescut. Am crescut în anii '90 în Serbia, cu războaie, sancțiuni și vremuri grele de trăit. Părinții mei au suferit mult doar pentru a avea mâncare.
Am fost norocos să aparțin acestui sport care nu este deloc ieftin. M-am îndrăgostit de tenis, iar părinții mei m-au ajutat, deși a fost foarte greu pentru ei. Aprecierea pentru viață vine de la ei... Știu cum e când nu ai nimic și apoi ai atât de multe în viață. Îți oferă perspectiva de a respecta tot ceea ce se întâmplă cu o atitudine mai pozitivă și mai umilă", a spus Novak Djokovic la Tel Aviv.
Novak Djokovic și Marin Cilic se vor lupta azi pentru marele trofeu la turneul de 250 de puncte ATP de la Tel Aviv, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de la ora 18.30, ora României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo