Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, în turul doi la Tenerife, după o victorie în 2 seturi contra Martei Kostyuk

Nicu Savin

Publicat 18/10/2021 la 15:46 GMT+3

Irina Begu a început cu dreptul turneul WTA 250 de la Tenerife (Spania), obținând calificarea în turul doi, în urma unei victorii în două seturi cu ucraineanca Marta Kostyuk, scor 6-4, 6-4.

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

După ce s-a oprit în turur 3 la Indian Wells, săptămâna trecută, Irina Begu (56 WTA) participă în această săptămână la turneul WTA 250 de la Tenerife, dotat cu premii în valoare de 235.238 de $. Românca a început excelent competiția din Spania și s-a calificat fără mari emoții în turul secund, învingând-o pe Marta Kostyuk (53 WTA).
Begu a început partida cu un break și chiar dacă și-a pierdut serviciul o dată, a câștigat primul set cu 6-4. Ucraineanca a avut apoi avantaj de un break în startul setului secund, dar Irina a egalat repede situația și mai apoi a rupt echilibraul în cel mai imprtant moment, la 4-4, pe serviciul ucrainiencei. Ulterior, românca a servit excelent și a închis partida cu 6-4, 6-4, după aproape 2 ore de joc.
În runda următoare, Irina Begu o va înfrunta pe învingătoarea duelului Alison Riske (cap de serie 8) și Donna Vekic. Cu ambele jucătoare, românca are un palmares negativ: 0-1 cu Riske și 0-3 cu Vekic, dar forma bună pe care o traversează îi dă motive să spere la un rezultat bun în turul secund.

Irina Begu, debut perfect la Tenerife

Turneul de la Tenerife este la prima ediție în circuitul WTA, dar chiar și a așa a atras nume importante. Elina Svitolina este favorita numărul unu, dar la start sunt prezente jucătoare precum Camila Giorgi, Tamara Zidansek, Viktorija Golubic sau Sarra Soribes Tormo.
Ceva mai târziu, la turneul din Spania va evolua și Jaqueline Christian, care o va înfrunta pe a 2-a favorită, Tamara Zidansek, semifinalistă în acest an la Roland Garros. În proba de dublu a aceluiași turneu, Andreea Mitu s-a calificat în turul secund alături de partenerea sa, Vivian Heisen, cele 2 obținând o victorie clară, scor 6-1, 6-3, contra perechii Ingrid Neel / Alicja Rosolska.
Turneul de la Tenerife nu e singurul din circuitul feminin din această săptămână. La Moscova are loc un turneu WTA 500, unde vor participa Simona Halep și Irina Bara. Simona, care a căzut pe locul 19 WTA, va juca mâine în primul tur, cu rusoaica Anastasia Potopova, aflată pe locul 77 WTA, beneficiară a unui wildcard. Irin Bara (136 WTA), venită din calificări, va da piept în primul tur cu cehoaica Tereza Martincova, clasată de pe locul 51 în ierarhia WTA.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo