Jaqueline Cristian, ocupanta locului 108 WTA, s-a calificat luni seară în optimile de finală ale turneului de 250 de puncte WTA de la Tenerife. Sportiva noastră a eliminat-o pe favorita numărul 2 a turneului, Tamara Zidansek, ocupanta locului 33 WTA, cu scorul de 7-5, 4-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 10 minute de joc.
Zidansek, semifinalistă anul acesta la Roland Garros, a încercat să întoarcă meciul în favoarea ei după cedarea primului set, însă românca a fost mult mai periculoasă, iar manșa decisivă i-a aparținut în totalitate. Acum, pentru un loc în sferturi, Jaqueline Cristian se va duela în Spania cu Anna Karolina Schmiedlova, care a trecut în primul tur tot în 3 seturi de Kaja Juvan.
Tenis
Jaqueline Cristian, hotărâtă să-i calce pe urme Simonei Halep! Ce obiectiv are pentru sezonul 2022
15/11/2021 LA 17:09

Jaqueline Cristian, inspirată de Halep să facă performanțe în tenis

Jaqueline Cristian a dezvăluit că în spatele anului excelent avut stă modelul Simona Halep. Deși în trecut a avut îndoieli că poate performa la cel mai înalt nivel, rezultatele incredibile ale fostului lider mondinal au ambiționat-o și i-au arătat că orice e posibil dacă muncești suficient de mult.
"Ea este cea care a dat semnalul, ne-a arătat că e posibil să faci performanțe la care nici nu visai. Să ai o astfel de jucătoare în țară îți dă încredere mare. E o sportivă excepțională și mereu am încercat să învăț de la ea. Te motivează enorm să știi că cineva din România a câștigat atâtea turnee, pentru că ai zi de zi mult de muncă și e extrem de greu", a declarat Jaqueline Cristian pentru wtatennis.com.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Upper Austria Ladies Linz
Jaqueline Cristian, final de sezon în forță, cu prima finală WTA a carierei: "O săptămână pozitivă"
13/11/2021 LA 06:20
Upper Austria Ladies Linz
Jaqueline Cristian, salt uriaș în ierarhia WTA! Ce loc va ocupa dacă se impune în finala de la Linz
12/11/2021 LA 13:46