Disidentul chinez Teng Biao, expert în drepturile omului, a explicat într-o intervenție la CNN că lumea occidentală nu ar trebui să se lase păcălită de apariția lui Peng Shuai în două videocalluri.
Potrivit acestuia, totul e o regie, fosta jucătoare de tenis fiind controlată strict de autoritățile de la Beijing.
"Desigur, Peng Shuai nu este în siguranță", a spus Teng Biao într-un interviu pentru CNN. "Ea este în viață, dar e controlată strict de autoritățile chineze. Nimeni nu știe unde este ținută", a mai spus acesta.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 4 ORE
În plus, avocatul pentru drepturile omului a cerut un boicot total al Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2022 și nu doar politic, așa cum au anunțat Statele Unite. Totodată, el a îndemnat sportivii să apere drepturile omului.
"Lumea ar trebui să acorde prioritate principiului moral și libertății în detrimentul banilor și profiturilor", cu referire clară la evenimentele viitoare care se vor desfășura în China.

WTA, măsuri împotriva Chinei, după incertitudinile care o privesc pe Peng Shuai

Săptămâna trecută, președintele WTA, Steve Simon, a anunțat "suspendarea turneelor din China", din cauza situației lui Shuai Peng, care a dispărut timp de mai multe zile în luna noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Numeroase vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, precum și multe țări occidentale, ca Franța și Statele Unite, dar și Uniunea Europeană și ONU, au cerut Chinei să facă lumină în legătură cu soarta jucătoarei chineze.
SUA vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de la Beijing, pentru a trage un semnal de alarmă împotriva încălcării drepturilor omului, în urma misterului legat de cazul "Peng Shuai". Astfel, sportivii americani vor concura la competiții, dar niciun oficial nu va fi prezent la festivitățile de deschidere și închidere, așa cum este protocolul obișnuit, a anunțat administrația președintelui Joe Biden.
De partea cealaltă, China a cerut săptămâna trecută încetarea "exagerării" şi "politizării" cazului Shuai Peng. Ziua următoare, Uniunea Europeană a cerut autorităţilor chineze "dovezi verificabile" ale libertăţii de mişcare a jucătoarei şi o anchetă "transparentă" referitoare la acuzaţiile de abuz sexual.
Tenis
Djokovic încearcă să-și spele imaginea după scandalul provocat în Australia! În ce investește sârbul
ACUM 7 ORE
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 11 ORE