Marcus Willis, în vârstă de 30 de ani, a cărui faimă a crescut vertiginos la Wimbledon în turul al doilea al ediției din 2016, și-a anunțat retragerea din tenis în urmă cu câteva zile. Cel mai surprinzător este că Willis știe deja ce va face în continuare. Britanicul, care a urcat în clasament cel mai mult până pe poziția a 322-a, va da racheta de tenis pe lopată. În iunie 2016, Willis oferea lecții de tenis la Warwick Boat Club în Marea Britanie pentru 30 de lire sterline pe oră.
Jucătorul de tenis britanic a reușit să intre în pre-calificările de la Wimbledon și a reușit să ajungă chiar pe tabloul de calificări, pe când ocupa locul 772 ATP în lume. Traseul lui Willis în calificări a fost unul teribil, dar azi e cu atât mai impresionant. În turul doi și trei, Willis a trecut de Andrey Rublev și de Daniil Medvedev. În mai puțin de cinci ani de la acel moment, ambii sportivi ruși sunt jucători de Top 10 ATP.

L-a lobat perfect pe Federer pe Centre Court la Wimbledon, iar acum a dat racheta de tenis pe lopată

Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Britanicul nu s-a oprit acolo, a avansat pe tabloul principal, iar acolo, în turul inaugural, Willis l-a învins pe lituanianul Ricardas Berankis, iar apoi, ca premiu suprem, Willis l-a întâlnit pe Roger Federer pe Centre Court. Chiar dacă parcursul lui s-a încheiat acolo, în fața marelui campion elvețian, fanii încă își mai amintesc eforturile incredibile ale englezului. De altfel, cea mai spectaculoasă lovitură a ediției din 2016 la Wimbledon a fost un lob perfect plasat pe care Willis l-a executat în meciul cu Federer, din turul secund. Ultimul meci la nivel profesionist a venit pentru britanic în calificările de dublu de la Wimbledon, în 2018.
Acum, Marcus Willis muncește pe un șantier de construcții și e mulțumit de decizia pe care a luat-o: "Am călători în Marea Britanie, în Europa și în toată lumea. Am cunoscut oameni incredibili, mi-am făcut prieteni și am experimentat lucruri pe care nu mi le imaginam atunci când am luat în mână o rachetă de tenis și o minge. Zâmbesc larg cu mândrie și sunt foarte mândru că mi-am construit calea pe tabloul principal la Wimbledon trebuind să trec de cei mai dificili adversari pe care puteam să-i am. Nu a fost o decizie ușor de luat, dar e 100% decizia corectă. Este timpul să spun game, set și meci. Am jucat împotriva celui mai mare tenismen din toate timpurile pe cel mai frumos teren din lume și știu că am muncit din greu ca să fac acest vis să devină realitate", a scris Willis pe contul personal de Instagram.
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27
Tenis
Roger Federer, ușurat după retragerea din tenis! Ce a spus elvețianul despre o carieră de antrenor
19/11/2022 LA 16:19