Tenisul feminin din România încheie un an de excepție, în are a reușit performanțe de-a dreptul admirabile. Țara noastră ocupă locul 3 în topul țărilor care au câștigat cele mai multe trofee în circuitul WTA în acest sezon, atât în proba de simplu, cât și dublu. Într-un an decimat de pandemia de coronavirus, româncele au reușit să se motiveze și să evolueze foarte bine la turneele la care au luat parte.
Fetele noastre s-au impus în cinci turnee în acest sezon: Simona Halep de trei ori în proba de simplu (Dubai, Praga și Roma), Patricia Țig în proba de simplu (Istanbul) și Laura Ioana Paar în proba de dublu (Lyon). România este întrecută în acest top doar de două țări cu mare tradiție în tenisul feminin – SUA, cu 10 trofee, și Cehia, cu 9 trofee.

România, pe locul 3 în topul țărilor cu cele mai multe trofee în 2020

Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
ACUM 9 ORE
În topul individual al jucătoarelor care s-au impus în cele mai multe turnee, Simona Halep este pe locul 3, fiind depășită doar de Hsieh Su-Wei și Barbora Strycova, ambele cu 4 trofee. Totuși, cele două jucătoare s-au impus doar în proba de dublu, jumătate din meritul victoriei revenindu-le colegelor de echipă.
Astfel, în proba de simplu, Simona Halep este jucătoarea cu cele mai multe trofee câștigate în acest sezon. Bielorusa Aryna Sabalenka are și ea trei trofee câștigate în 2020, dar unul a fost la dublu. Kenin și Svitolina sunt următoarele în acest top, ambele cucerind anul acesta câte două trofee.
Tenis
Simona Halep, dezvăluiri despre relația pe care o are cu Emma Răducanu: "Ne-am întâlnit, mi-a scris"
IERI LA 21:17
Tenis
Simona Halep, la egalitate cu Emma Răducanu! Americanii au publicat "clasamentul adevărului"
IERI LA 20:45