Aryna Sabalenka a încheiat în forță un turneu în care a fost amenințată cu eliminarea încă de la primul meci. După ce americanca Cori Gauff a condus-o cu 5-2 în setul decisiv în meciul său inaugural, iar spaniola Sara Sorribes Tormo se desprinsese la 6-0, 4-0 în sferturi, Sabalenka a găsit un ritm infernal de joc, care a purtat-o spre o victorie finală concludentă.
După o semifinală de 77 de minute cu Jennifer Brady (6-4, 6-4), Sabalenka a apăsat accelerația și mai mult în prima finală acaparată de sportive din Belarus din istoria WTA, învingând-o cu 6-2, 6-2 pe mult mai experimentata Azarenka.

Performanța prin care Sabalenka le concurează pe Halep, Kenin & Svitolina

Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
ACUM 20 MINUTE
Duminică, Sabalenka și-a îmbogățit vitrina cu al doilea trofeu din 2020, și-a luat revanșa în fața Azarenkăi pentru eliminarea din turul doi de la US Open 2020, a revenit în avantaj în rivalitatea cu Vika (2-1) și se apropie la 35 de puncte de locul 10 mondial.
Jucătoarea în vârstă de 22 de ani ar putea reveni în Top 10 chiar la ultimul turneu din acest an. Sabalenka este singura jucătoare din Top 18 mondial înscrisă în acest moment în turneul de la Linz, unde ar putea, în plus, să egaleze recordul sezonului în ceea ce privește numărul de trofee câștigate (trei, al Simonei Halep). Sabalenka este a patra jucătoare care a obținut titluri multiple în 2020, după Halep (trei), Kenin și Svitolina (câte două).
Sabalenka a câștigat la începutul anului titlul la Doha, iar acum revine cu un succes la Ostrava. Simona Halep s-a impus la Dubai, Praga și Roma. Sofia Kenin punctează cu titluri la Australian Open și Lyon, iar Svitolina s-a încoronat la Monterrey și Strasbourg.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 17 ORE
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 18 ORE