Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, propusă să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice! Anunțul lui Mihai Covaliu

Irina Aldea

Publicat 23/10/2019 la 16:54 GMT+3

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a anunțat, miercuri, că Simona Halep va fi propusă pentru a fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfășura la Tokyo.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

În perioada următoare, decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv al COSR. Simona Halep, care a absentat la ediția Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio, a mărturisit în mai multe rânduri că-și dorește să poarte drapelul României la Tokyo, acolo unde și-a propus să evolueze în toate cele trei probe: simplu, dublu cu Irina Begu și dublu mixt cu Hora Tecău.
"S-a vorbit şi sigur că Simona Halep este unul dintre sportivii emblematici ai României. Există o procedură care va fi urmată şi de această dată, la fel ca la precedentele ediţii ale Jocurilor Olimpice. Simona Halep va fi propusă ca portdrapel al României la Tokyo, iar Comitetul Executiv al COSR urmează să valideze această propunere", a declarat Mihai Covaliu la vernisajul expoziţiei de fotografie a canotorului Sergiu Bejan.

Visul Simonei Halep, aproape de realitate

În 2020, alături de Simona Halep va reveni în echipă și Darren Cahill, iar fostul lider mondial din WTA a vorbit despre obiectivul pe care și l-a setat pentru sezonul competițional viitor: să câștige măcar o medalie la una din probele în care va participa. După cele 64 de săptămâni petrecute pe prima poziție din clasamentul WTA și titlurile de la Roland Garros și Wimbledon, Simona vrea și o medalie la Jocurile Olimpice.
"Dacă aș putea să aleg dintre un Slam și o medalie olimpică pentru anul viitor, aș alege medalia. Din trei probe, eu sper să iau una, nu contează în ce fel, sper să iau una. Cu Horia, la mixt, am vorbit deja. În momentul acesta am discutat cu Irina Begu. Am vorbit de un an de zile că, dacă ne calificăm amândouă, să jucăm împreună. Dar până atunci se pot schimba multe", a spus românca la Cluj-Napoca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo