România visa la o medalie la tenis prin Simona Halep, dar dubla câștigătoare de Grand Slam s-a accidentat grav la Roma. A ratat Roland Garros, pentru ca apoi, din nefericire, să trebuiască să spună "pas" și Wimbledonului, deși făcuse deplasarea la Londra. Sorana Cîrstea, sportivă care are un 2021 magnific, părea să fie varianta de "rezervă" a țării noastre, dar și aceasta a anunțat că e accidentată. Sori a acuzat probleme la Wimbledon și a anunțat încă de atunci că nu va merge la Jocurile Olimpice, lucru care a creat suspiciuni.

Potec, convinsă că Halep și Cîrstea visau la Jocurile Olimpice

Sub nicio formă nu poate fi pusă la îndoială veridicitatea accidentărilor, e convinsă Camelia Potec, care e prietenă cu ambele super-jucătoare de tenis. Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena, la 200 de metri, fosta înotătoare a ținut să își facă public punctul de vedere.
Tenis
Halep a devenit cel mai bun cap de serie pe sfertul ei de tablou. Trei favorite au fost eliminate
ACUM 8 ORE
"Sunt prietenă bună cu Simona, Sorana și cu toate fetele de la tenis. Motivația de a nu participa la aceste Jocuri Olimpice a fost una clară, legată de accidentări. Ceea ce doresc eu să spun în momentul de față e că ele la toate turneele le care participă reprezintă țară.
Ne bucurăm de fiecare dată când reușesc să câștige turnee. În dreptul numelor lor apare și steagul României și numele țării. Ele își reprezintă în continuare cu cinste țara. Mi-e greu să cred că dacă nu ar fi fost accidentate ar fi refuzat să vină să participe la această ediție a Jocurilor Olimpice.
Unele fete au participat și la alte ediții. Eu am stat cu Sorana în cameră la una dintre ediții. Ne știm foarte bine și știu cât de mândră a fost să își reprezinte țară la acea ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt convinsă că și-au dorit să participe. Nu cred că e normal să spunem noi că da, ar fi putut participa. E o minciună asta. Sănătatea sportivilor e cea mai importantă", a declarat președintele Federației de Natație, pentru playsport.ro.
Mihaela Buzărnescu va fi singura reprezentantă la simplu a României în turneul olimpic de tenis, iar sportiva noastră va merge în Japonia cu un moral excelent, după ce s-a impus sâmbătă în proba de dublu a turneului de la Budapesta, alături de partenera ei, Fanny Stollar.
România va mai fi reprezentată în competiția de tenis de la Jocurile Olimpice și de perechea formată din Raluca Olaru și Monica Niculescu.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM O ZI
Australian Open
Când joacă Sorana Cîrstea (vs Kucova) și Irina Begu (vs Mertens) în turul 2 la Australian Open 2022
IERI LA 05:30