La Jocurile Olimpice din această vară, Novak Djokovic a concurat la simplu și la dublu mixt, nereușind să-și adjudece vreo medalie. În competiția de simplu, liderul ATP a fost eliminat de germanul Alexander Zverev în semifinale, fiind învins apoi și în finala mică de Pablo Carreno-Busta, care și-a adjudecat medalia de bronz.
În turneul de dublu mixt, Novak Djokovic a ajuns cu Nina Stojanovic până în semifinale, unde perechea sârbă a fost învinsă de rușii Elena Vesnina și Aslan Karatsev. După ce a pierdut bronzul de la simplu, Djokovic s-a retras din finala mică a probei de dublu mixt, întorcându-se astfel acasă fără vreo medalie.
În această seară, sportivul a postat două mesaje pe contul său de Twitter, făcând o analiză a celor petrecute la Tokyo. Liderul ATP a notat că a dat totul pentru a obține o medalie și le-a promis fanilor că se va întoarce mai puternic la ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice de la Paris.
Australian Open
"Djokovic a primit o veste uriașă!". Anunțul de ultimă oră făcut de presa sârbă. Ce au descoperit
ACUM 3 ORE
"A fost un adevărat privilegiu să reprezint Serbia la Jocurile Olimpice. Mulțumesc organizatorilor de la Tokyo și tuturor celor care ne-au ajutat să ne reunim pentru magia sportului. Știu în inima mea că am dat totul pentru o medalie și aștept cu nerăbdare să revin mai puternic la Paris în 2024", a scris Djokovic, care a revenit după câteva minute cu un mesaj de încurajare a sportivilor sârbi rămași în competiție.
"A fost o experiență incredibilă pe care nu o voi uita niciodată! Mult succes tuturor sportivilor sârbi care se află încă în lupta pentru medalii", a completat jucătorul de tenis.

Djokovic, criticat de Nadal după Jocurile Olimpice

Rafael Nadal a fost rugat recent să comenteze ieșirile nervoase ale lui Novak Djokovic din timpul semifinalei olimpice contra lui Alexander Zverev, iar ibericul nu s-a ferit să spună că nu este de acord cu acestea. Nadal a comentat atitudinea liderului mondial, pe care a taxat-o, menționând că astfel de momente ar trebui evitate.
"Din fericire, nu au existat fani în tribune și nu s-a întâmplat nimic. Acestea sunt lucruri care se întâmplă o dată la ceva timp și trebuiesc evitate. Este important să eviți aceste tipuri de situații, mai ales dacă ești o referință pentru mulți copii. Trebuie să ții cont de asta. La sfârșitul zilei, el este numărul 1 mondial și unul dintre cei mai buni din toate timpurile", a declarat Nadal, citat de mirror.co.uk.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Australian Open
Rafa Nadal e în turul 3 la Australian Open! "Matadorul", victorie confortabilă cu Yannick Hanfmann
ACUM 3 ORE
Tenis
Novak Djokovic, criticat de un fost campion la Australian Open! "Nu ar fi trebuit să vină aici"
ACUM 3 ORE