La Jocurile Olimpice din această vară, Novak Djokovic a concurat la simplu și la dublu mixt, nereușind să-și adjudece vreo medalie. În competiția de simplu, liderul ATP a fost eliminat de germanul Alexander Zverev în semifinale, fiind învins apoi și în finala mică de Pablo Carreno-Busta, care și-a adjudecat medalia de bronz.
În turneul de dublu mixt, Novak Djokovic a ajuns cu Nina Stojanovic până în semifinale, unde perechea sârbă a fost învinsă de rușii Elena Vesnina și Aslan Karatsev. După ce a pierdut bronzul de la simplu, Djokovic s-a retras din finala mică a probei de dublu mixt, întorcându-se astfel acasă fără vreo medalie.
În această seară, sportivul a postat două mesaje pe contul său de Twitter, făcând o analiză a celor petrecute la Tokyo. Liderul ATP a notat că a dat totul pentru a obține o medalie și le-a promis fanilor că se va întoarce mai puternic la ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice de la Paris.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
ACUM 17 ORE
"A fost un adevărat privilegiu să reprezint Serbia la Jocurile Olimpice. Mulțumesc organizatorilor de la Tokyo și tuturor celor care ne-au ajutat să ne reunim pentru magia sportului. Știu în inima mea că am dat totul pentru o medalie și aștept cu nerăbdare să revin mai puternic la Paris în 2024", a scris Djokovic, care a revenit după câteva minute cu un mesaj de încurajare a sportivilor sârbi rămași în competiție.
"A fost o experiență incredibilă pe care nu o voi uita niciodată! Mult succes tuturor sportivilor sârbi care se află încă în lupta pentru medalii", a completat jucătorul de tenis.

Djokovic, criticat de Nadal după Jocurile Olimpice

Rafael Nadal a fost rugat recent să comenteze ieșirile nervoase ale lui Novak Djokovic din timpul semifinalei olimpice contra lui Alexander Zverev, iar ibericul nu s-a ferit să spună că nu este de acord cu acestea. Nadal a comentat atitudinea liderului mondial, pe care a taxat-o, menționând că astfel de momente ar trebui evitate.
"Din fericire, nu au existat fani în tribune și nu s-a întâmplat nimic. Acestea sunt lucruri care se întâmplă o dată la ceva timp și trebuiesc evitate. Este important să eviți aceste tipuri de situații, mai ales dacă ești o referință pentru mulți copii. Trebuie să ții cont de asta. La sfârșitul zilei, el este numărul 1 mondial și unul dintre cei mai buni din toate timpurile", a declarat Nadal, citat de mirror.co.uk.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58
Tenis
Novak Djokovic, invitat în România de Ministrul Tineretului şi Sportulului: "Sunt fanul lui!"
IERI LA 12:13