O fiară pe teren, capabil să folosească orice prilej pentru a își subordona adversarii, Nadal este unul dintre cei mai liniștiți și cu bun simț jucători, în afara arenei.
Iga Swiatek e mare fan Nadal, Shapovalov și Alcaraz îl admiră la rândul lor, inspirându-se de la "Matador". Dar și Daniil Medvedev îl simpatizează în mod deosebit, chiar dacă spaniolul i-a interzis în două rânduri șansa de a câștiga un Grand Slam, chiar în ultimul act (US Open 2019 și Australian Open 2022). Ca atare, întrebat pe cine ar lua lângă el pe o insulă pustie, rusul l-a ales imediat pe marele campion iberic.
"Aș lua pe cineva care să mă ajute să supraviețuiesc, cineva care să procure mâncare, eventual să o gătească. Așa că îl aleg pe Rafa, pentru că ar fi nevoie de cineva foarte puternic din punct de vedere mental. El e capabil să se adapteze în orice situație. Nu știu dacă el ar fi fericit să meargă cu mine pe o insulă pustie, dar eu cu siguranță aș fi, știindu-l alături", într-un interviu pentru TennisTV.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP VA AVEA UN COLABORATOR STRĂIN LA DUBAI ȘI DOHA. CE A SPUS DESPRE CĂUTAREA UNUI NOU ANTRENOR

Nadal, preferatul lui Sinner și Nishikori

Jannik Sinner și Kei Nishikori au primit din partea jurnaliștilor sursei citate aceeași provocare și la rândul lor au făcut aceeași opțiune ca Medvedev. În privința italianului nu e nicio surpriză, Sinner declarând în trecut că îl consideră pe Rafa cel mai mare tenismen din istorie.
"E greu să aleg, dar cred că m-aș rezuma la Nadal. Am numai lucruri de învățat de la el", a explicat Sinner, în timp ce Nishikori a adăugat: "L-aș lua cu mine pe Nadal, pentru că e atât de puternic. Din punct de vedere mental, e cel mai bun din circuit, așa că ar fi foarte util în condițiile grele de acolo".
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22