Beneficiară a unui wildcard, Irina Bara a profitat la maximum de șansa primită din partea organizatorilor Transylvania Open și a câștigat duelul 100% românesc disputat în compania Irinei Begu, ocupanta locului 57 WTA. Bara s-a impus la capătul unui meci maraton, de două ore și 27 de minute de joc, cu scorul de 7-6 (2), 0-6, 6-4.
Primul set a fost de departe cel mai disputat al partidei. Irina Begu a obținut primul break al meciului, însă nu s-a putut baza ea însăși pe propriul serviciu, motiv pentru care Bara a profitat și a trimis până la urmă manșa inaugurală în tiebreak, acolo unde nu a cedat decât două puncte.
Parma Ladies Open
Ana Bogdan a câștigat duelul 100% românesc cu Irina Begu și s-a calificat în semifinale la Parma
29/09/2022 LA 17:15

Irina Bara a câștigat duelul cu Irina Begu la Transylvania Open

În setul secund, Irina Bara a scăzut drastic nivelul de joc, iar Irina Begu nu a stat pe gânduri nicio clipă, astfel că și-a adjudecat manșa a doua la 0, trimițând meciul în decisiv. Acolo, Irina Bara și-a ridicat iar nivelul, iar tenisul celor două jucătoare s-a echilibrat. Totuși, Bara a fost mai inspirată în momentele tensionate, astfel că a reușit să treacă prima linia de finish. În continuare, Bara o va întâlni la Cluj pe suedeza Rebecca Peterson, ocupanta locului 99 WTA.

Rezultatele zilei de până acum la Cluj

  • Fett – Peterson 1-6, 3-6
  • Pera – Kostyuk 3-6, 4-6
  • Kovinic – Va Uytvanck 4-6, 4-6.
Miercuri vom avea parte de un alt duel 100% românesc la turneul de 250 de puncte de la Cluj. Este vorba despre super-partida dintre Simona Halep și Gabriela Ruse, prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare în circuitul WTA. Gabriela Ruse a dezvăluit deja cât de nerăbdătoare e să-și întâlnească idolul la Cluj.
"Nu mă aşteptam să joc cu Simona din primul tur. M-am bucurat când am auzit că joc cu ea, este idolul meu. Este jucăoarea mea favorită. Am jucat dublu cu ea, m-a ajutat cu multe. Sper să fie un meci frumos. O să am emoţii, am studiat-o de când eram mică, trebuie doar să mă bucur.
Pentru mine faptul că Simona m-a acceptat la antrenamente în ultima perioadă este un bonus. Mi-am dat seama că nu mă antrenam aşa cum face ea, la nivelul acela de sus. Mi-am îmbunătăţit jocul şi mentalul. Dacă o enervezi scoate acel demon şi nu e bine. Doar cuvinte de laudă am pentru ea", a declarat Ruse.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Parma Ladies Open
Irina Begu - Ana Bogdan, duel 100% românesc pentru un loc în semifinale la Parma
28/09/2022 LA 19:52
Parma Ladies Open
Irina Begu, calificată în turul 2 la Parma după duelul cu Tomova! Adversara româncei s-a retras
27/09/2022 LA 13:40