Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dayana Yastremska, declarații emoționante după prima victorie la Cluj! "Am văzut atacurile cu rachete"

Bianca Dumitru

Publicat 11/10/2022 la 07:36 GMT+3

Dayana Yastremska s-a calificat luni în turul 2 al Transylvania Open, turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca. După victoria în fața Tamarei Korpatach, ucraineanca a vorbit despre situația din țara sa și despre cât de mult au afectat-o veștile primite de acasă înainte de meci.

Dayana Yastremska (Transylvania Open)

Credit imagine: Twitter

Dayana Yastremska a obținut luni calificarea în turul 2 al Transylvania Open. În manșa inaugurală a turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, ucraineanca de pe locul 94 WTA a învins-o în trei seturi pe Tamara Korpatach (locul 98 WTA), scor 6-3, 4-6, 7-5, la capătul unui meci de două ore și 19 minute.
La finalul partidei, Yastremska a oferit un interviu emoționant în care a dezvăluit cât de greu i-a fost să se concentreze în condițiile în care înainte de a intra pe teren a aflat despre atacurile cu rachete din țara sa.
Sportiva în vârstă de 22 de ani a spus că îi place să joace în România, amintind că prin țara noastră a reușit să scape din calea războiului, la sfârșitul lunii februarie, alături de sora ei.
"Cred că este prima mea victorie din ultimele opt turnee, sunt foarte bucuroasă. Nici nu am realizat că adversara mea a avut două mingi de meci. M-am pierdut în meci și probabil că asta m-a ajutat. Îmi place terenul, a fost bine pentru mine să joc aici, dar nu a fost o zi ușoară pentru mine, pentru că am văzut știrile de dimineață.
Am văzut atacurile cu rachete. Ceea ce se întâmplă acum este teribil. Știrile m-au afectat negativ și a fost foarte greu să mă concentrez. Când am venit pe teren am încercat să dau totul.
Îmi place foarte mult să joc în România pentru că, atunci când a început războiul, am scăpat din Ucraina, cu sora mea, prin România. Oamenii de aici ne-au primit foarte bine, am primit foarte mult sprijin din partea românilor când a început războiul. Este o plăcere să joc aici. Vă mulțumesc", a declarat Dayana Yastremska, la DigiSport.
Citește și:

3 românce joacă azi la Transylvania Open

În programul de astăzi al turneului de la Cluj-Napoca sunt programate 8 partide de simplu și două de dublu. Printre altele, astăzi vor debuta în această ediție a Transylvania Open Irina Bara, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.
Irina Bara (locul 150 WTA) o va înfrunta, după ora 13:30, pe Nuria Parrizas-Diaz (locul 75 WTA), împotriva căreia a mai jucat o singură dată în carieră, la începutul acestui an, când a fost învinsă în două seturi, în primul tur la Australian Open.
Jaqueline Cristian (locul 83 WTA) se va duela pentru un loc în optimi cu Xiyu Wang (locul 59 WTA), nu mai devreme de ora 15:00. Acesta va fi primul meci direct dintre cele două.
Ulterior, nu înainte de ora 19:30, Gabriela Ruse (locul 104 WTA) o va întâlni pe Harmony Tan (locul 122 WTA), pentru prima dată în carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo