Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, discurs în lacrimi, după victoria incredibilă de la Transylvania Open: "E de necrezut"

Nicu Savin

Actualizat 09/02/2024 la 22:25 GMT+2

Ana Bogdan a obținut o victorie mare la Transylvania Open, învingând-o în 3 seturi pe Arantxa Rus, principala favorită, scor 3-6, 7-6, 7-6, după 3 ore și jumătate de luptă. La final, sportiva noastră nu și-a putut stăpâni lacrimile de bucurie și a spus că a reușit să câștige acest meci numai datorită fanilor.

Ana Bogdan (Transylvania Open 2024)

Credit imagine: Eurosport

România va avea cu siguranță o reprezentantă în marea finală de la Transylvania Open. După ce Jaqueline Cristian a învins-o cu 2-0 pe Anastasia Sevastova, Ana Bogdan s-a calificat și ea în semifinale, în urma unui succes incredibil în fața olandezei Arantxa Rus, principala favorită a competiției.
Ana a pierdut primul set și a fost la doar două puncte de înfrângere în cel de-al doilea, dar a găsit resurse să câștige tie-break-ul și să împingă meciul în decisiv. Acolo, cele două jucătoare au câștigat mai mult contra serviciului (au fost 8 break-uri) și totul s-a decis într-un alt tie-break. Ana a fructificat prima minge de meci pe care a avut-o și s-a impus cu scorul final de 3-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

Ana Bogdan a plâns de bucurie, după calificarea în semifinale la Transylvania Open

Partida de la Cluj Napoca a durat 3 ore și 28 de minute și cele două sportive au fost la doar 17 minute distanță de a juca cel mai lung meci din 2024 (Beatriz Haddad Maia și Magda Linette au jucat 3 ore și 44 de minute în turul doi de la Abu Dhabi, tot în această săptămână). După ultimul punct, Ana Bogdan a început să plângă de fericire și nu și-a putut stăpâni lacrimile nici la interviul acordat pe teren, în care a insistat că numai încurajările fanilor au făcut posibilă această victorie.
"Sper să pot vorbi... Nu știu ce să spun, ați fost incredibili, iar aceste momente vor rămâne pentru totdeauna în inima mea. Să câștig în acest mod acasă, să mă bat până la ultimul punct, în atmosfera asta, este de necrezut. E copleșitor.
Nu am renunțat să cred, nu am renunțat să lupt. Am stat acolo în fiecare punct și tot ce mi-am spus este că pot și că tot ceea ce îmi doresc să realizez aici pot să fac doar dacă joc așa cu sufletul. Și asta am făcut la fiecare punct. Eu încă nu pot să cred că am câștigat. Cred că toată lumea își dorea să fim două românce în semifinală. Era și mai frumos în finală, dar asta e... tot ce îmi doresc e să mă bucur de meci", a spus Ana Bogdan la sport.ro, vizibil emoționată.
Sâmbătă, nu înainte de ora 17:00, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian își vor disputa un loc în finala de la Transylvania Open. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de două ori în carieră, iar Ana Bogdan s-a impus de fiecare dată. Pe jumătate inferioară a tabloului se vor duela Harriet Dart, ocupanta locului 103 WTA, și câștigătoarea dintre Karolina Pliskova și Sara Errani, sfert de finală care urmează a se juca la Transylvania Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo