Câștigător al Turneului Campionilor în 2019, grecul de 21 de ani se anunța unul dintre jucătorii capabili anul acesta să le pună probleme mari celor trei titani, Djokovic, Nadal și Federer.
Doar că începutul de an e departe de așteptări, Tsitsipas arătând în multe momente ieșit din formă. Eliminat de Raonic la Australian Open, jucătorul elen spera să își reintre în cadența normală la Rotterdam. Doar că partida cu polonezul Hurkacz, din primul tur, a arătat din nou slăbiciuni pentru Tsitsipas, care a fost condus cu un set și break în față.
În cele din urmă, grecul a revenit și s-a calificat, dar partida de azi, cu Bedene, a arătat din nou limitele sportivului născut la Atena. Paradoxal, Tsitsipas a părut jucătorul mai bun, cel puțin în primul set, când și-a procurat 5 mingi de break, dar nu a fructificat niciuna. În momentele cheie, slovenul a fost mai cerebral, iar prima manșă s-a încheiat cu 11 puncte la rând câștigate de Bedene, după un set de 53 de minute.
Roland-Garros
Camila Giorgi - Yulia Putintseva - Roland-Garros
ACUM 5 MINUTE
În setul secund, locul 52 ATP a făcut breakul la 1-1 și și-a conservat avantajul până la final, pentru una dintre cele mai mari victorii din carieră.
"Am încercat să stau concentrat și lucrurile s-au legat. Am servit foarte bine și am jucat extrem de bine în momentele importante, în punctele cu presiune. Dacă mă gândeam prea mult la victorie sau la adversar, probabil că rezultatul era altul. Am reușit să mă concentrez pe jocul meu și pe ce am eu de făcut", a spus la final Bedene, conform atptour.com.
În turul următor - sferturi de finală - Bedene îl va întâlni pe Felix Auger-Aliassime. Va fi prima confruntare dintre cei doi jucători.
De notat că prestația de azi a lui Tsitsipas e posibil să fi fost influențată și de mici probleme de sănătate. În partida cu Hurkacz a acuzat dureri la umăr, dar după intervenția fizioterapeutului a părut că este la potențial normal.
3-4 este raportul victorii/înfrângeri pentru Tsitsipas în 2020.

ATP Rotterdam: Rezumat: Bedene vs Tsitsipas

Alte rezultate de azi de la Rotterdam:
Sinner - Goffin 7-6(7), 7-5
Bublik - Rublev 5-7, 3-6
Roland Garros
Primele cuvinte ale chinezoaicei Zheng după ce a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros
ACUM 18 MINUTE
Roland-Garros
Madison Keys - Caroline Garcia - Roland-Garros
ACUM 20 MINUTE