Daniil Medvedev i-a curmat visul lui Novak Djokovic de a realiza "Marele Slam" în 2021, învingându-l pe liderul mondial în finala de la US Open. Succesul rusului nu a fost unul întâmplător, acesta venind după alte 2 finale de Grand Slam pierdute în ultimii ani: contra lui Nadal (US Open 2019) și cu Djokovic (Australian Open 2021).
Chiar dacă nu are un joc foarte spectaculos și nu posedă un talent ieșit din comun, Medvedev a reușit să devină primul jucător din nou val care pune mâna pe un trofeu de Grand Slam, iar rusul are toate șansele să fie printre principalii protagoniști din circuit în viitor.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27

Tsitsipas, surprins de succesul lui Medvedev de la US Open

Printre oamenii cu care Medvedev va lupta în următorii ani pentru alte trofee majore se numără și Stefanos Tsitsipas, un alt jucător excelent din generația sa, care însă nu a reușit încă să confirme la turneele de Grand Slam.
Vorbind despre performanța lui Medvedev de la Flushing Meadows, grecul a avut o remarcă interesantă despre stilul de joc al rivalului său, pe care îl consideră cel mai bun jucător în acest moment.
"Este foarte stabil ca jucător. Este un adversar foarte dificil și mă surprinde că, cu acest tip de tenis, reușește să câștige. Nu este plictisitor, dar este unidimensional. Poate că în acest moment el este cel mai bun", a spus Tsitsipas înntr-un show TV la care a fost invitat, citat de sportskeeda.com.
În ceea ce privește cariera sa, Tsitsipas este convins că va câștiga și el într-o zi un turneu de Grand Slam: "Mă consider unul dintre cei mai buni jucători, dar trebuie să o demonstrez pe teren, în fața celor mai buni Diferențele se fac la detalii. Primul trofeu major va veni cu antrenament zilnic și cu propria mea dragoste pentru sport".
Tsitsipas este momentan pe locul 3 în ierarhia ATP, având 7 titluri în palmares, cel mai important fiind cel de la Monte Carlo din acest an. În turneele de Grand Slam, cea mai bună performanță a grecului a fost atingerea finalei de la Roland Garros din acest sezon, pierdută însă în fața lui Novak Djokovic după ce a condus cu 2-0 la seturi.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08