Mulți comentatori îl compară pe Tsitsipas cu John McEnroe, care acum 41 de ani uimea tenisul mondial cu naturețea, valoarea și exuberanța sa. Eu îl văd mai degrabă pe Tsitsipas un nou Del Potro. Acum 10 ani, argentinianul a dus tenisul în vârful preferințelor la Buenos Aires, chiar dacă lupta se dădea cu giganți ca Messi și Ginobili. Tsitsipas a creat la Atena același gen de nebunie și tot într-o țară unde fotbalul și baschetul conduc în topul preferințelor. Mare fan AEK Atena, Tsitsipas a fost felicitat imediat și de cître echipa lui suflet.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34

Tsitsipas, eroul de la Londra

La începutul Turneului Campionilor, Tsitsipas era doar câștigătorul de anul trecut de la Next Gen. Grecul de 21 de ani a intrat însă hotărât pe teren și a demolat orice idee preconcepută. Jocul fluid și spiritul de luptă au fost atuurile pentru o performanță nemaivăzută.

Stefanos Tsitsipas

Credit imagine: Getty Images

Tsitsipas este primul grec care câștigă acest turneu și victoria muncită în fața lui Thiem a fost o demonstrație de maturitate. Privit ca un jucător talentat care nu-și poate stăpâni nervii, Tsitsipas a făcut meciul perfect în semifinale împotriva lui Fededer. Finala a fost doar un bonus pe jucătorul antrenat de fracezul cu origini grecești Patrick Mouratoglou. Thiem a luat primul set după un tiebreak foarte disputat. Apoi, Tsitsipas a declanșat avalanșa, iar explicația a fost simpatică.
Nu știu cum am putut să joc atât de bine în setul doi! Pur și simplu nu am mai gândit.
Setul decisiv a fost o demonstrație de tenis. Thiem și Tsitsipas le-au arătat fanilor că viitorul le aparține. Prima finala majoră fără cei trei mari, Nadal, Djokovic, Ferderer, al unui turneu în care au fost înscriși toti trei a fost frumoasă și cu un set decisiv excelent. Grecul s-a impus și a sărbătorit cu lacrimi de bucurie.

1978, John McEnroe. 2019, Tsitsipas

Comparația Tsitsipas - McEnroe nu este întâmplătoare. Grecul a devenit cel mai tânăr debutant care se impune la Turneul Campionilor în ultimii 41 de ani. McEnroe a reușit să dea lovitura în 1978 la numai 19 ani și apoi a intrat în istorie cu 7 trofee de Grand Slam și 7 trofee la Turneul Campionilor.

Stefanos Tsitsipas (ATP Finals 2019)

Credit imagine: Getty Images

Un lucru e clar, Tsitsipas a intrat în categoria jucătorilor aspiranți la locurile pe care Nadal, Fedeer și Djokovic se încăpățânează să le ocupe cu autoritate de atîția ani. Ceea ce părea doar un vis poate deveni realitate: un grec numărul 1 mondial la tenis!
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08
Nitto ATP Finals
Nitto ATP Finals : Rezumatul partidei Tsitsipas - Rublev
19/11/2022 LA 06:49