Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în top 100, a cedat în prima sa finală WTA din carieră după două ore şi 24 de minute de joc. Momentul psihologic al partidei s-a petrecut la 5-4 în setul decisiv, la 30-30, pe serviciul americancei, când Cristian a greşit o lovitură în care părea că se află în avantaj. Riske a egalat apoi (5-5) şi a făcut un break relativ uşor, după câteva erori ale româncei, iar apoi şi-a câştigat serviciul, setul (7-5) şi meciul.
Jaqueline Cristian a reuşit o performanţă remarcabilă la Linz, ajungând în finală din postura de "lucky loser", beneficiind şi de şansă, însă: mai întâi a reuşit să acceadă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea (accidentată), apoi în optimi a profitat de abandonul suedezei Rebecca Peterson (accidentată) la scorul de 5-2, iar semifinala cu Simona Halep nu a mai disputat-o din cauza accidentării fostului lider mondial.
Tenis
Jaqueline Cristian, hotărâtă să-i calce pe urme Simonei Halep! Ce obiectiv are pentru sezonul 2022
15/11/2021 LA 17:09

Jaqueline Cristian, prima reacție după finala pierdută la Linz

Cristian a încheiat finala cu 4 aşi şi 4 duble greşeli, cu doar 50% procentaj de reuşită la primul serviciu şi 56% la al doilea. Cristian va primi un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA pentru evoluţia sa la Linz. Alison Riske, cap de serie numărul 8 la Linz, care în semifinale a beneficiat de abandonul conaţionalei Danielle Collins, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu WTA, după cele de la Tianjin (2014) şi 's-Hertogenbosch (2019), ea având alte opt finale jucate, între care una în acest an (Portoroz).
După finală, Jaqueline Cristian le-a mulțumit tuturor celor care au susținut-o la Linz: "A fost o săptămână pozitivă și mă bucur că am încheiat sezonul cu o finală, prima din cariera mea. Îi mulțumesc antrenorului meu pentru că a crezut în mine, familiei mele, românilor din tribune, dar și celor care s-au uitat de acasă", a spus Jaqueline Cristian.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Upper Austria Ladies Linz
Jaqueline Cristian, salt uriaș în ierarhia WTA! Ce loc va ocupa dacă se impune în finala de la Linz
12/11/2021 LA 13:46
Upper Austria Ladies Linz
Jaqueline Cristian a fost învinsă de Alison Riske la Linz, în prima sa finală WTA a carierei
12/11/2021 LA 12:31