Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în top 100, a cedat în prima sa finală WTA din carieră după două ore şi 24 de minute de joc. Momentul psihologic al partidei s-a petrecut la 5-4 în setul decisiv, la 30-30, pe serviciul americancei, când Cristian a greşit o lovitură în care părea că se află în avantaj. Riske a egalat apoi (5-5) şi a făcut un break relativ uşor, după câteva erori ale româncei, iar apoi şi-a câştigat serviciul, setul (7-5) şi meciul.
Jaqueline Cristian a reuşit o performanţă remarcabilă la Linz, ajungând în finală din postura de "lucky loser", beneficiind şi de şansă, însă: mai întâi a reuşit să acceadă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea (accidentată), apoi în optimi a profitat de abandonul suedezei Rebecca Peterson (accidentată) la scorul de 5-2, iar semifinala cu Simona Halep nu a mai disputat-o din cauza accidentării fostului lider mondial.
Tenis
Mihaela Buzărnescu și Jaqueline Cristian, primele mesaje pentru Halep, în scandalul de dopaj
22/10/2022 LA 14:46

Jaqueline Cristian, prima reacție după finala pierdută la Linz

Cristian a încheiat finala cu 4 aşi şi 4 duble greşeli, cu doar 50% procentaj de reuşită la primul serviciu şi 56% la al doilea. Cristian va primi un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA pentru evoluţia sa la Linz. Alison Riske, cap de serie numărul 8 la Linz, care în semifinale a beneficiat de abandonul conaţionalei Danielle Collins, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu WTA, după cele de la Tianjin (2014) şi 's-Hertogenbosch (2019), ea având alte opt finale jucate, între care una în acest an (Portoroz).
După finală, Jaqueline Cristian le-a mulțumit tuturor celor care au susținut-o la Linz: "A fost o săptămână pozitivă și mă bucur că am încheiat sezonul cu o finală, prima din cariera mea. Îi mulțumesc antrenorului meu pentru că a crezut în mine, familiei mele, românilor din tribune, dar și celor care s-au uitat de acasă", a spus Jaqueline Cristian.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Transylvania Open
Gabriela Ruse, în turul doi la Transylvania Open, după o revenire de excepție cu Harmony Tan
11/10/2022 LA 15:12
Tenis
Două campioane de Grand Slam vin la Cluj pentru Transylvania Open! Cine participă dintre românce
26/09/2022 LA 17:55