Jaqueline Cristian a avut o săptămâna de neuitat la Linz, iar mâine va juca prima sa finală la un turneu WTA din carieră. Românca de 23 de ani a pierdut în calificări, dar a ajuns totuși pe tabloul principal din postura de lucky-looser, după ce Sorana Cîrstea s-a retras, și a profitat din plin de șansa oferită.
Jaqueline a trecut pe rând de Rakhimova, Peterson și Kudermetova, iar apoi a aflat că va juca direct în finală după ce Simona Halep s-a retras înaintea duelului din penultimul act din cauza unor probleme medicale.
Tenis
Jaqueline Cristian, hotărâtă să-i calce pe urme Simonei Halep! Ce obiectiv are pentru sezonul 2022
15/11/2021 LA 17:09

Jaqueline Cristian - Alison Riske, finala turneului WTA 250 de la Linz

Așadar, Jaqueline Cristian, s-a calificat fără să joace în prima ei finală din carieră la nivel de WTA. În lupta pentru trofeul, sportiva noastră se va duela cu Alison Riske. Americanca a beneficiat și ea de un abandon în semifinale, cel al conaționalei sala, Danielle Rose Collins, care a renunțat după ce a pierdut primul set cu 7-5.
Partida dintre Jaqaueline Cristian și Alison Riske va fi prima dintre cele 2 sportive în circuit, astfel că orice este posibil. Dacă pentru românca afltă pe locul 100 în clasamentul WTA este prima finală a carierei, Riske este mult mai obișnuită cu această postură, ea având 2 tituri WTA în palmares (Tianjin - 2004 și Hertogenbosch - 2019), dar și alte 8 finale pierdute, ultima în urmă cu câteva sătămâni, la Portoroz (Slovenia).
Riske are 31 de ani și se află pe locul 73 WTA, cea mai înaltă poziție ocupată de ea în carieră fiind în urmă cu 2 ani, când a ajuns până pe locul 18 în ierarhia mondială.
Așa cum organizatorii au anunțat, finala de la Linz dintre Jaqueline Cristian și Alison Riske va începe vineri la ora 20:00 (ora României).
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Upper Austria Ladies Linz
Jaqueline Cristian, final de sezon în forță, cu prima finală WTA a carierei: "O săptămână pozitivă"
13/11/2021 LA 06:20
Upper Austria Ladies Linz
Jaqueline Cristian, salt uriaș în ierarhia WTA! Ce loc va ocupa dacă se impune în finala de la Linz
12/11/2021 LA 13:46