Fost lider mondial în clasamentul WTA, Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului organizat la Linz după ce a trecut de Jasmine Paolini, favorita numărul 7 de pe tabloul principal, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-0, la capătul unui meci foarte tensionat care a durat două ore și 14 minute de joc.
În continuare, Simona se va duela în Austria cu învingătoarea meciului dintre Jaqueline Cristian și Veronika Kudermetova, favorita numărul 4 de pe tabloul principal. Simona Halep poate obține la Linz primul titlu al anului 2021. Accidentată pentru o bună bucată din acest sezon competițional, Simona a fost ținută departe de mai multe turnee la care spera să obține rezultate excelente.
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 20 ORE

Simona Halep reintră în Top 20 WTA cu victoria în fața italiencei Paolini la Linz

Totuși, unul dintre ghinioanele româncei s-a încheiat, asta pentru că nu mai continuă să coboare în clasament, ci să urce. În urma victoriilor de la Linz și a punctelor acumulate de turneul de 250 de puncte WTA, Simona Halep a reintrat în Top 20 în clasamentul LIVE al WTA. Cu cele 110 puncte pe care și le-a asigurat, românca a ajuns la un total de 2577. A depășit-o astfel pe Elise Mertens (2570).
"A fost un meci foarte dificil pentru că ea a jucat atât de rapid și de puternic. La începutul meciului n-am avut timp să fac nimic pe teren, dar apoi am început să folosesc slice-ul și să schimb ritmul, dar să joc și mai agresiv. Am crezut în șansa mea și n-am renunțat, pentru că ăsta este principiul meu acum, să lupt până la final", a spus Simona la interviul de după meci.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
IERI LA 11:17
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
29/11/2022 LA 10:37