Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Sasnovich! "A fost foarte greu! Și-a schimbat jocul"

Bianca Dumitru

Actualizat 09/11/2021 la 20:28 GMT+2

Simona Halep s-a impus în optimile turneului de 250 de puncte WTA de la Linz în fața Aliaksandrei Sasnovich, scor 7-5, 6-3. După meci, românca a vorbit despre ce nu i-a ieșit așa cum și-ar fi dorit și despre ce schimbări a remarcat în jocul adversarei sale.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat în această după-amiază în sferturile de finală ale turneului de 250 de puncte WTA de la Linz. Românca a învins-o în două seturi pe Aliaksandra Sasnovich, ocupanta locului 85 WTA, scor 7-5, 6-3.
La finalul partidei, Halep a vorbit despre prestația adversarei sale și a evidențiat schimbările din jocul acesteia față de ultimul meci în care s-au întâlnit. În plus, sportiva a comentat ce nu i-a plăcut la evoluția ei de astăzi și le-a mulțumit fanilor pentru susținere.
"Cred că și-a schimbat puțin jocul, a jucat un pic mai repede și mai plat și a fost foarte greu să returnez acele mingi, care nici nu săreau prea mult. A schimbat ritmul și a început să fie un pic mai agresivă, iar eu am făcut puțin pasul înapoi, iar eu am devenit defensivă.
Sper că voi returna mai bine și că voi deschide mai mult terenul, pentru că cred că astăzi am jucat mai mult la mijloc. Dar în mare, cred că am făcut un meci bun. Am pierdut împotriva ei în urmă cu câteva săptămâni, așa că a fost minunat că am putut să câștig azi.
Le mulțumesc fanilor, e mereu frumos să ai susținerea lor, o mare susținere, asta îmi dă energie. Mulțumesc că ați venit și sper să ne vedem și mâine", a declarat Simona Halep.
Pentru românca de pe locul 22 WTA urmează duelul cu favorita numărul 7 a turneului de la Linz, italianca Jasmine Paolini, care a învins-o în optimi pe Saisai Zheng, scor 6-1, 2-6, 6-4.

Pe ce loc este Simona Halep în "clasamentul adevărului"

Situația sportivei noastre în ierarhia pe care americanii o numesc "clasamentul adevărului" pare să fie mult mai bună decât cea din WTA. Acest top pare să ofere o veridicitate mult mai mare a ceea ce s-a întâmplat pe teren. Este vorba despre clasamentul ELO, de la fizicianul americano-maghiar Arpad Elo, și este bazat pe un algoritm matematic.
În această ierarhie se ține cont de valoarea adversarelor întâlnite și nu de turneul la care participă sau faza competițională. Potrivit Tennis Abstract, clasamentul este mult mai realist decât cel WTA, în care se ia forma din ultimele 52 de săptămâni. În plus, acest algoritm este folosit în aproape toate sporturile pentru a se verifica adevărata valoare a unor jucători/echipe.
În acest clasament, Simona Halep este pe locul 12, cu 10 poziții mai sus decât în cea oficială. Pe primul loc nu sunt surprize. Lider este Ashleigh Barty, în timp ce Naomi Osaka este pe locul 2 chiar dacă în clasamentul WTA a părăsit Top 10. Pe 3 o regăsim și pe Anett Kontaveit, care e urmată de Aryna Sabalenka, Paula Badosa, Barbora Krejcikova, Victoria Azarenka, Maria Sakkari, Garbine Muguruza și Ons Jabeur.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo