Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ziua a patra de la US Open 2020 începe în forță pentru tenisul românesc, cu duelul Patriciei Țig cu favorita 18 a tabloului de simplu feminin, Donna Vekic.

D. Vekic vs P. Tig | US Open
Simplu feminin | Roundă 2 | 03.09.2020 | Court 6
Finalizat
D. Vekic (18)
6
6

P. Tig
2
1
În direct
Actualizări în direct
Cezara Paraschiv

Actualizat 03/09/2020 la 19:27 GMT+3


2-6, 1-6
Live comment icon
Donna Vekic obține o victorie categorică în fața Patriciei Țig. În primă fază, Paty a salvat o primă minge de meci a croatei, citind bine scurta lui Vekic, apoi o a doua - când favorita 18 a forțat atacul. Pe a treia minge de meci a lui Vekic însă, în ciuda unui retur foarte adânc, Paty a scăpat mingea de sub control, românca fiind eliminată, astfel, în turul secund.
2-6, 1-5
Donna Vekic reușește al cincilea său break în partidă, apropiindu-se la un game de victorie.
2-6, 1-4
Am depășit o oră de joc, iar Donna Vekic deține controlul în partidă. Patricia Țig a încercat un plan B, însă lansarea croatei este suficient de puternică pentru a-i asigura liniștea în aceste momente.
2-6, 1-3
Live comment icon
Donna Vekic obține primul break în setul secund, reușind să agațe mingea senzațional în defensivă. Țig este descumpănită de răspunsurile venite de dincolo de fileu, iar greșelile se adună în contul ei.
2-6, 1-2
Donna Vekic câștigă primele opt puncte pe serviciu în setul secund și denotă siguranță și după pauza prelungită dintre seturi. Din fericire, între hold-urile la zero ale croatei, Patricia Țig reușește să își apere și ea lansarea - lucru pe care nu îl mai din game-ul doi al setului întâi.
Cifrele relevantă a statisticii în primul set: diferențele de la primul serviciu.
18:51
Live comment icon
Patricia Țig a solicitat intervenția echipei medicale pe teren. Ea a început meciul cu bandaj pe coapsa stângă, însă nu a arătat semne de disconfort în deplasare. Donna Vekic a plecat de pe teren, la vestiare, iar reluarea partidei se amână - motiv de nemulțumire pentru sportiva antrenată de Răzvan Sabău.
2-6
Live comment icon
Donna Vekic a evadat cu primul set, după ce s-a aflat în dificultate la prima pauză a meciului cu Țig, la 2-1 plus serviciul pentru Patricia. După 37 de minute, croata favorită 18 a închis manșa inaugurală cu o finalizare din preajma fileului.
2-5
Vekic confirmă break-ul de această dată. Și-a intrat în ritm deja, are frecvența primei mingi la 70% și eficiența - la 75%.
2-4
Live comment icon
Patricia Țig își pierde pentru a doua oară consecutiv serviciul. Game-ul s-a complicat după a doua sa dublă greșeală din meci. Vekic a încercat să finalizeze cu scurtă pe prima minge de break, însă fileul s-a opus. Pe a doua minge de break, croata a dictat ritmul de pe linia de fund, iar Țig a scăpat în cele din urmă dreapta în diagonală mult în afara terenului. Astfel, favorita 18 a câștigat al treilea său game consecutiv.
2-3
Donna Vekic revine la conducere pe tabelă. După trei game-uri cu probleme pentru sportiva aflată la serviciu, lipsesc mingile de break.
2-2
Live comment icon
Vekic pune presiune din nou cu returul, după ce și-a pierdut serviciul. Țig câștigă un punct important, pentru 30-30, insistând pe reverul adversarei. Vekic domină însă mai departe un schimb prelungit de mingi, procurându-și minge de re-break. Un nou raliu intens se încheie cu greșeală neforțată din partea româncei, după ce Patricia reușise să facă bine tranziția din apărare în atac. Mingea oprită în fileu îi aduce re-break-ul Donnei Vekic.
2-1
Live comment icon
O dublă greșeală a Donnei Vekic îi oferă dublu break-point Patriciei Țig. Pe prima, returul jucătoarei noastre este scurt, iar Vekic finalizează confortabil în lung de linie, însă Patricia joacă mult mai bine a doua minge și obține break-ul, preluând în premieră conducerea pe tabelă.
1-1
Patricia Țig salvează două mingi de break și egalează, după un game lung, fragmentat, în care s-a lovit când prudent, când adânc cu dreapta. Serviciul româncei a funcționat în momentele grele.
0-1
Live comment icon
Donna Vekic începe partida la serviciu, autoritar. Toate cele trei meciuri directe dintre cele două s-au încheiat în minimum de seturi, Țig reușind o victorie la Baku în 2015, iar croata câștigând duelurile din 2017, de la Monterrey și Toronto.