Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, ultima reprezentantă a României pe tabloul principal la US Open 2020, joacă în această seară pentru a-și depăși rezultatul înregistrat anul trecut la Flushing Meadows și pentru a-și trece în palmares a treia prezență a carierei în optimile unui Grand Slam, după Roland Garros 2009 și Australian Open 2017.

K. Muchová vs S. Cîrstea | US Open
Simplu feminin | Roundă 3 | 05.09.2020 | Court 7
Finalizat
K. Muchová (22)
6
2
79

S. Cîrstea
3
6
67
În direct
Actualizări în direct
Cezara Paraschiv

Actualizat 05/09/2020 la 22:45 GMT+3


22:15
Live comment icon
Sorana Cîrstea a fost învinsă pentru a 11-a oară în carieră în "finala pentru săptămâna a doua" în turneele de Mare Șlem, reușind să treacă de turul trei la acest nivel doar de două ori în carieră. România a rămas, astfel, fără reprezentantă la US Open 2020 (simplu sau dublu), ultimele speranțe agățându-se, în acest moment, de evoluția lui Horia Tecău, în proba de dublu.
22:10
Live comment icon
Cu această a treia victorie la US Open obținută în fața Soranei Cîrstea, Karolina Muchova și-a dublat, practic, numărul de victorii reușite în turnee oficiale în 2020, reușind să acceadă în premieră în optimile US Open. Sportiva din Cehia a mai ajuns o singură dată în săptămâna a doua la un Grand Slam, la Wimbledon 2019, când s-a oprit în sferturile de finală.
Live comment icon
Cum s-a impus Karolina Muchova? Sorana a deschis tie-break-ul cu punct câștigat contra serviciului, s-a desprins apoi la 4-0, însă Muchova a recuperat ambele puncte cedate pe lansare, reducând diferența la 3-4. Sorana a oprit seria sportivei din Cehia cu un nou passing inspirat, oferindu-și un nou avantaj, 5-3. O ratare a favoritei 20 i-a oferit Soranei trei mingi de meci, la 6-3, însă Muchova a revenit din nou. Cîrstea a irosit ambele șanse pe lansarea sa, ratând în primă instanță un rever în lungul liniei și urmărind apoi cum Karolina trimite câștigător pe tușă, o minge pe care românca a văzut-o "out". La fel cum s-a întâmplat și în actul inaugural, Cîrstea nu a putut trece peste momentul controversat, iar Muchova a reușit patru puncte la rând, trecând în premieră în avantaj în tie-break, 7-6. A fost rândul Soranei să salveze minge de meci, însă românca nu a reușit să lege punctele, a cedat pe lansare, iar Karolina a convertit cu multă siguranță pe propriul serviciu.
Eliminare
Live comment icon
Game, set, meci Karolina Muchova! Din păcate, Sorana Cîrstea a servit pentru victorie la 5-4 în decisiv, apoi a ratat trei mingi de meci în tie-break, iar după revenirea excelentă din duelul cu Johanna Konta, se găsește acum de partea greșită a unei "remontada". Favorita 20 supraviețuiește în turneu, după ce s-a impus cu 6-3, 2-6, 7-6(7), în două ore și 16 minute.
Set 3: 6-6
Live comment icon
Avem tie-break în setul decisiv! Totul se decide aici.
Muchova arată toată încrederea recăpătată în primul punct pe serviciul româncei, însă Sorana replică cu un winner care o face să strângă pumnul. La 15-15, de pe mediana terenului, Muchova o execută simplu pe Sorana, apropiindu-se la două puncte de victorie, însă românca strânge scorul, 30-30, cu un nou passing superb și eficient. Cîrstea rupe alternanța de puncte și are minge de 6-6, după un punct disputat la plasă.
Set 3: 5-6
Live comment icon
Presiunea este din nou pe Sorana, însă este diferită. Karolina Muchova a jucat cu braț ferm, s-a impus la 15 pe lansare și a ajuns pentru doar a doua oară la conducere pe tabelă în acest act trei. Cîrstea va servi pentru a supraviețui, după ce servise pentru victorie.
Set 3: 5-5
Live comment icon
Sorana Cîrstea ratează închiderea meciului, pe lansare. Muchova a atacat decis în primul punct, iar Sorana i-a făcut apoi un cadou, trezindu-se din nou la 0-30 pe lansare. Karolina Muchova a riscat mult, mutându-se în așteptarea serviciului doi al româncei - însă a reușit o execuție direct câștigătoare, prin care și-a procurat două mingi de break. Dramatismul a fost la cele mai înalte cote: după ce a egalat, 40-40, Cîrstea a ratat surprinzător un atac cu reverul din apropierea plasei - trimițând prea lung, apoi a trimis din nou inexact, iar favorita 20 a obținut în extremis break-ul supraviețuirii în turneu.
Set 3: 5-4
Sorana Cîrstea va trebui să servească pentru victorie, după ce Muchova se ține tare pe serviciu, adjudecându-și game-ul la 15.
Set 3: 5-3
Sorana Cîrstea ratează o minge ușoară și are din nou de luptat pentru a-și apăra lansarea. Revine de la 0-30 și ajunge la un game de victorie și calificarea în premieră în optimi la US Open.
Set 3: 4-3
Live comment icon
Karolina Muchova răspunde cu hold la 15, în oglindă față de ceea ce reușise mai devreme Sorana Cîrstea.
Set 3: 4-2
Live comment icon
Sorana Cîrstea își câștigă tura pe lansare și se desprinde în sfârșit la două game-uri în setul decisiv.
Set 3: 3-2
Live comment icon
Seria break-urilor continuă, Sorana reușind să se impună la 15. Toate game-urile din acest set au avut parte de cel puțin două mingi de break, astfel încât primul hold reușit va cântări enorm.
Set 3: 2-2
Live comment icon
Karolina Muchova obține re-break-ul, la a treia minge de break avută în acest game (a șsea per total în decisiv). Sorana a fost mai vulnerabilă pe serviciu aici, a jucat scurt și, astfel, cedează avantajul luat în urmă cu doar câteva minute printr-o serie fantastică de nouă puncte consecutive. Muchova a închis însă acest game cu o accelerare imparabilă, re-echilibrând setul decisiv.
Set 3: 2-1
Live comment icon
Pe cât de bulversată a fost în startul game-ului anterior pe lansare, pe atât de mobilizată este Cîrstea în game-ul cu numărul trei, pe lansarea Muchovei. Un passing de excepție o duce pe Sorana la 0-30 în game-ul de retur, moment sărbătorit de româncă vocal, cu pumnul strâns, apoi două retururi de nota zece îi aduc break-ul.
Set 3: 1-1
Sorana Cîrstea începe slab pe serviciu, se vede depășită în duelul de slice, însă revine de la 0-40 cu cinci puncte consecutive, salvând un game de moral, care amenința să răstoarne balanța de pe teren. Românca a reușit să dea un alt aspect schimburilor de mingi, apelând la execuții mai lobate, care au incomodat-o de manieră evidentă pe Muchova.
Set 3: 0-1
Live comment icon
Cîrstea se luptă în game-ul inaugural din decisiv, însă nu poate repeta startul din manșa secundă, ratând 2 mingi de break. Pe prima, Muchova o ține în defensivă pe româncă, iar pe a doua Sorana ratează atacul decisiv. Favorita 20 răsuflă ușurată, la 1-0.
20:50
Live comment icon
Cîrstea a reușit în setul secund să neutralizeze forța Karolinei Muchova, aflându-se de cele mai multe ori la conducerea punctului. Sportiva din Cehia a comis 13 greșeli neforțate - față de doar 3 ale româncei.
3-6, 6-2
Live comment icon
Sorana Cîrstea se impune pe lansare și, după o oră și 7 minute de joc, jucătoarele pășesc la pauza dinainte de setul decisiv.
3-6, 5-2
Sorana Cîrstea irosește minge de set în game-ul de retur, apărută logic parcă - având în vedere aspectul jocului și ratările extrem de inestetice ale cehoaicei. Muchova revine însă și prelungește setul. Românca va servi după pauză pentru a închide manșa.
3-6, 5-1
La încheierea primei ore de joc, Sorana Cîrstea arată stăpână pe situație, apropiindu-se la un singur game de trimiterea meciului în setul decisiv.