Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Navratilova n-a mai rezistat când a auzit ce a spus Swiatek înainte de US Open! "Îndură sau nu mai juca!"

Irina Aldea

Publicat 25/08/2023 la 17:45 GMT+3

Martina Navratilova i-a transmis Igăi Swiatek să "îndure" sau "să nu mai joace tenis", după ce jucătoarea poloneză a declarat că "rezervorul" ei este "destul de gol" înainte de US Open.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a transmis înainte de US Open că se simte obosită. Poloneza a sărit în apărarea altor jucătoare care au reclamat programul atât de încărcat al WTA mai ales în perioada Openului Canadei. Întârzierile provocate de ploaie au făcut ca meciurile să fie amânate până seara târziu, sportivele fiind nevoite chiar să joace două meciuri în aceeași zi.
După o situație similar petrecută la Cincinnati, Iga Swiatek a transmis că e "fericită" că are mai mult timp pentru a se odihni după ce a pierdut în fața americancei Coco Gauff în semifinale. Cu toate acestea, Navratilova, care are 18 titluri de Grand Slam la simplu, alături de 31 de titluri la dublu feminin și 10 titluri de Grand Slam la dublu mixt, a răspuns comentariilor lui Swiatek spunându-i să "îndure sau să nu mai joace".
CITEȘTE ȘI:

Navratilova a răbufnit când a auzit ce a spus Swiatek înainte de US Open

Martina Navratilova nu a fost deloc încântată să audă mesajul Igăi Swiatek, potrivit căruia e obosită. Fosta legendară sportivă e de părere că poloneza ar trebui să nu se mai plângă și să se bucure de oportunitățile pe care le are. Navratilova i-a transmis liderului din WTA că are de ales între a îndura și a nu mai juca.
"Eu la vremea mea am jucat de obicei două-trei turnee între Wimbledon și US Open. Aș fi obosită după US Open, dar nu înainte de US Open. Stresul asupra jucătoarelor, înțeleg asta - iar Iga fiind poloneză a trebuit să joace la Varșovia. În mod normal, dacă nu ar fi fost poloneză, nu ar fi jucat acolo și ar fi luat câteva săptămâni în plus de odihnă, așa că poate de aceea este obosită.
Dar tot trebuie să spun să îndure. Este septembrie, nu ai jucat atât de multe turnee și acesta este până la urmă US Open, despre ce altceva vorbim? Așa că dacă nu te poți motiva pentru asta... dacă ești atât de obosită mental, atunci nu juca. Ia-ți timp liber și concentrează-te pe altceva. Ia-ți liber, concediu. E în regulă. Eu personal nu mi-am dat niciodată voie să fac asta, nu mi-a trecut niciodată prin cap că aș putea face asta.
Poți să te plângi sau poți trece la treabă și să-ți spui 'Sunt bine. Sunt doar două săptămâni, sunt șapte meciuri, literalmente trebuie să muncesc din greu poate 20 de ore, în următoarele două săptămâni'. Trebuie să pui lucrurile în perspectivă, să elimini presiunea și să spui 'Bine, voi da tot ce am mai bun". Restul este lipsit de stres.
Trebuie doar să apari, să te antrenezi timp de o oră, toată munca fizică a fost făcută. Faptul că ești în lumina reflectoarelor e o problemă bună, nu-i așa? Asta e ceea ce îți dorești să faci și iată-te aici. Nu am simpatie când aud că e obosită, mai ales când mă gândesc prin ce am trecut noi. Treci peste asta și mergi mai departe", a transmis Navratilova, potrivit jurnalistului James Gray.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo