Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul lui Novak Djokovic, confesiuni după descalificarea aplicată la US Open: "Nu aveau voie!"

Irina Aldea

Actualizat 11/09/2020 la 22:10 GMT+3

La cinci zile după descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open, antrenorul sârbului a oferit un interviu în care a vorbit pe larg despre episodul care a uimit întreaga lume a tenisului mondial.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Goran Ivanisevic, unul dintre cei doi antrenori din echipa lui Novak Djokovic, a oferit un interviu pentru Sport Klub în care a vorbit despre descalificarea sârbului din competiția de la Flushing Meadows. Pe scurt, liderul mondial din ATP a aruncat o minge la întâmplare în spatele lui în partida din optimi cu Pablo Carreno-Busta, minge care a ajuns la arbitra de linie și a lovit-o în gât, fapt pentru care s-a prăbușit pe teren, acuzând dificultate în respirație.
Incidentul s-a întâmplat după ce Novak Djokovic își cedase serviciul, iar scorul s-a făcut 5-6 în manșa inaugurală a partidei. După ce a discutat minute în șir în preajma fileului cu supervizorul turneului și cu alți oficiali ai competiției, Novak Djokovic a fost descalificat. Acum, la mai bine de cinci zile distanță, Goran Ivanisevic a făcut o serie de confesiuni despre momentul cu pricina, dar și ce a urmat pentru Nole la plecarea din complexul de la Flushing Meadows.

Goran Ivanisevic, confesiuni despre descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open

"Am fost șocat, nici măcar nu am văzut faza, dar am auzit-o pe arbitră și am știut imediat ce urmează. Cel mai tragic lucru este că nici măcar nu era nervos când a pierdut acel game. Singura greșeală a lui a fost că nu s-a uitat când a trimis mingea în spate. Nu am văzut live cum s-a întâmplat, dar apoi am urmărit înregistrarea de 3,877 de ori. Nu știu ce să spun, sincer. Nu vorbesc despre Novak acum, eu sunt împotriva descalificării în general. Nu are niciun rost pentru mine. Da, pleacă de pe teren dacă lovești cu intenție pe cineva, dar aici nu a fost cazul. Mă întristează să văd cum scriu unii că Novak era nervos. Cineva scria că mingea a fost trimisă cu 130 de km/oră. Nu sunt normali. E o prostie, mai ales că mă aflam la doar un metru de locul în care s-a întâmplat, nu are nicio logică", a spus Ivanisevic pentru Sport Klub.
"Regulile sunt așa cum sunt, ori că ești avertizat sau descalificat, dar nu cred că aveau voie să facă asta. Nu sunt obiectiv, desigur, dar nu cred că ar fi trebuit descalificat. Da, pedepsește-l, ia-i un game, Carreno trebuia să câștige primul set, dar nu trebuia ca Novak să fie descalificat. Știu că nu mulți sunt de acord cu mine, știu că mulți sunt convinși că a meritat asta, dar nu sunt de acord. Novak nu a putut privi imaginile, a fost în propriul lui film când am ajuns acasă, apoi am discutat puțin despre situație. Nu-i va fi ușor, este un șoc uriaș. Era principalul favorit, juca atât de bine și sunt sigur că putea să obțină calificarea mai departe. Când am ajuns în America am avut toate scenariile negative în cap, mă gândeam că-l poate elimina din turneu dacă cineva din echipă se infectează, mă gândeam că se poate accidenta, m-am gândit la tot, dar nu și la asta. Slavă Domnului, acea doamnă este bine. În opinia mea, era mai mult șocată decât rănită. Dacă nu ar mai fi putut continua meciul... asta nu știu, nu vreau să vorbesc cu păcat, nu știu asta, doar ea știe", a mai spus el pentru aceeași sursă.

Ivanisevic e convins că Novak Djokovic va reveni mai puternic după acest episod regretabil

"Cu toții știm asta, Novak este un campion înnăscut și va reveni mai puternic și mai bun. Dacă va câștiga Roland Garros, lucru pe care eu cred că-l poate face, acest episod va fi dat uitării ca și cum nu s-ar fi întâmplat. El a mai fost în situații dificile înainte, cu accidentări și alte complicații. Ceea ce regret eu și-mi pare rău este că oamenii așteptau ca el să greșească, iar după descalificare să spună ceva pentru a-l taxa, pentru a-i conecta vorbele cu vreun episod din trecut. Nu știu despre ce e vorba. Toată lumea a văzut că acea minge nu a fost trimisă cu furie și putere sau intenție. A fost un accident. Dacă mingea ar fi mers un centimetru mai la dreapta sau mai la stânga, poate că nimic nu s-ar fi întâmplat. Oamenii ca el sunt campioni, repet asta, nu am niciun dubiu că va reveni mai puternic".
"Nu vreau să vorbesc despre ce ar fi pățit sau nu ar fi pățit Federer sau Nadal în această situație. I s-a întâmplat lui Novak și acum totul s-a terminat, acum trebuie să privim înainte. Spun încă o dată, cred că poate câștiga Roland Garros, condițiile i se potrivesc, dar trebuie să depășească acest moment greu. Știu că e capabil de asta și știu că o va face. Nu-i va fi ușor, oamenii judecă și se bucură când cineva are probleme, e o tragedie. Adevărul e că s-ar fi putut întâmpla oricui", a mai spus Ivanisevic pentru sursa menționată anterior.
Pentru aceeași sursă, Goran Ivanisevic a declarat că Novak Djokovic este deja la Roma și a efectuat primul antrenament vineri. În plus, Nole va fi însoțit la Foro Italico și de celălalt antrenor din echipa lui, Marian Vajda.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo