Ion Țiriac, al doilea cel mai bogat român, spune că Novak Djokovic n-ar fi trebuit descalificat și este convins că supervizorul turneului n-ar fi luat această decizie dacă în tribune se aflau spectatori, mai ales în contextul în care prezența sârbului pe tablou reprezenta o uriașă reclamă pentru competiția din Statele Unite ale Americii.
Pe scurt, Novak Djokovic a aruncat o minge la întâmplare în spatele lui, minge care a ajuns la arbitra de linie și a lovit-o în gât, fapt pentru care s-a prăbușit pe teren, acuzând dificultate în respirație.Incidentul s-a întâmplat după ce Novak Djokovic își cedase serviciul, iar scorul s-a făcut 5-6 în manșa inaugurală a partidei disputate cu Pablo Carreno-Busta. După ce a discutat minute în șir în preajma fileului cu supervizorul turneului și cu alți oficiali ai competiției, Novak Djokovic a fost descalificat.

Ion Țiriac nu crede că descalificarea lui Djokovic a fost corectă

Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 21 ORE
“Djokovic a mai făcut o agresiune a mingii înainte de a lovi arbitra, putea fi pedepsit cu ‘warning’. El, aruncând mingea, lovește o arbitră care nu știu dacă se uita la meci. Djokovic nu e nici fratele meu, nici cel mai bun prieten al meu, dar e un mare jucător. Nu e idealul meu. Un singur om respect cu căciula în jos, acela e Nadal. Nu numai pentru jucătorul care este Nadal, ci și pentru omul care este. Nu cred că Djokovic merita să fie eliminat, în special într-un turneu unde ăștia n-au un megastar. E Serena Williams, dar în rest nu e nimeni acolo”, a spus Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.
“Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer. Dar e dificil de crezut că s-ar fi procedat la fel cu numărul unu mondial, cu 20.000 de oameni acolo. Nu a fost o agresiune gravă. Arbitra trebuia să se uite la meci, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru! Ceea ce interesant e că un judecător independent (supervizorul turneului – n.red.) spune ‘gata, s-a terminat!’. Terminându-se treaba asta, ei au furat de la US Open cel puțin 30% din valoarea turneului”, a mai spus el pentru aceeași sursă.
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
IERI LA 13:33
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
IERI LA 06:55