Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, de neoprit în 2020! Liderul din ATP, calificare la pas în turul doi la US Open

Irina Aldea

Actualizat 01/09/2020 la 05:39 GMT+3

Novak Djokovic, proaspăt încoronat campion la turneul de la "Cincinnati", a revenit pe teren cu victorie la al doilea turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Triplu campion la US Open (2011, 2015 și 2018), Novak Djokovic a pornit în căutarea titlului major cu numărul 18, pe care-l poate obține chiar la Flushing Meadows dacă mai bifează încă șase victorii. Marele campion sârb s-a calificat în turul al doilea la US Open după ce a trecut în trei seturi de bosniacul de pe locul 109 ATP, Damir Dzumhur.
Djokovic s-a impus la capătul unui meci care a durat aproape două ore de joc, scor 6-1, 6-4, 6-1. În urma acestui succes, sârbul a ajuns la 24 de victorii în 2020 din tot atâtea meciuri disputate în circuitul masculin de tenis. Nole îl va întâlni în turul secund pe britanicul Kyle Edmund, care a trecut cu ceva emoții de Alexander Bublik, scor 2-6, 7-5, 7-5, 6-0, după două ore și 49 de minute de joc. Meciul din Djokovic și Edmund va avea loc miercuri seara sau noaptea.
picture

US Open 2020 | Novak Djokovic - Damir Dzumhur: Cele mai tari puncte

Novak Djokovic, de neoprit în 2020

Djokovic este marele favorit de la US Open. În absența lui Federer, a lui Nadal și a lui Wawrinka, singurii care mai sunt luați în calcul de specialiștii din sportul alb sunt finalistul de anul trecut, Daniil Medvedev, și Dominic Thiem, finalist anul acesta la Australian Open. Totuși, nimeni nu pare că poate găsi vreo soluție în fața liderului mondial din ATP, care bifează victoriile pe bandă rulantă în acest sezon competițional decimat de pandemia de coronavirus.
Novak Djokovic a câștigat în 2020 turneele de la Australian Open, Dubai și Cincinnati. De asemenea, Nole a câștigat alături de echipa Serbiei ediția inaugurală a ATP Cup. Cu ceva probleme acuzate săptămâna trecută la gât și stomac, Djokovic s-a impus la Cincinnati după meciuri maraton în care adversarii au avut șansele lor de a se impune, însă sârbul a reușit de fiecare dată să revină și să obțină maximul din situații imposibile. Dacă Novak s-ar impune la US Open 2020, el s-ar apropia de marii rivali din circuit, Rafael Nadal și Roger Federer, care dețin supremația în clasamentul titlurilor de Grand Slam cucerite. Ibericul are 19 titluri de acest calibru, în timp ce Federer deține 20 de titluri majore.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo