Novak Djokovic, principalul favorit al competiției, a ajuns de câteva zile bune la Flushing Meadows, acolo unde va participa atât la turneul care ar fi trebuit să se desfășoare la Cincinnati, dar și la al doilea turneu de Grand Slam al anului, US Open. Liderul mondial din ATP este pregătit să dea uitării încercarea nereușită de a duce la bun sfârșit Adria Tour și să ia cu asalt turneul major din New York.
Marele campion sârb pornește cu prima șansă la New York din toate punctele de vedere. Specialiști ai sportului alb au precizat deja că absențele lui Roger Federer și Rafael Nadal vor conta enorm în economia turneului american. Nole a fost întrebat de jurnaliști la US Open ce părere are despre faptul că este singurul membru din grupul select al celor trei coloși prezent la Flushing Meadows. Unii jurnaliști au insinuat și faptul că sârbul ar fi decis să meargă la New York doar după anunțul retragerii lui Rafa Nadal.

Novak Djokovic, mesaj sincer despre absențele lui Federer și Nadal de la US Open

Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek, Medvedev, Badosa și Tsitsipas, printre protagoniștii zilei
ACUM 44 MINUTE
Nole a părut iritat când s-a spus despre el că ar încerca cu orice preț să profite de faptul că Federer și Nadal nu sunt prezenți la turneu. Din acest motiv, Novak a ieșit în fața jurnaliștilor și a transmis un mesaj clar privitor la participarea lui la US Open: “Nu am decis să vin aici pentru că Rafa s-a retras, dacă asta vrea lumea să audă de la mine. Este cu adevărat ciudat pentru mine să aud asemenea lucruri. În afară de Federer, Nadal și Wawrinka, toți ceilalți jucători de top sunt aici, așa că nu văd care e problema. Observ că există o conversație – dacă e normal ca acest turneu să fie considerat de Grand Slam în aceste condiții, oamenii spun că nu ar fi normal. Eu nu sunt de acord. Rafa și Roger sunt legende ale acestui sport și cu sau fără fani în tribune, toată lumea le va simți lipsa”, a spus Nole la conferința de presă premergătoare turneului. E important de menționat că Djokovic nu a pierdut niciun set pe hard în fața lui Nadal din 2013.
Djokovic, până una alta, e pregătit să câștige turnee. El va participa și în proba de dublu a turneului de la Cincinnati, unde va face pereche cu un alt sârb, Filip Krajnovic. Djokovic este neînvins în acest an (18 victorii) și speră că va continua pe această linie și la turneele americane. US Open este cel de-al 2-lea turneu de grand-slam al anului, după ce Wimbledon-ul a fost anulat, iar Roland Garros-ul a fost amânat și se va disputa în toamnă. Competiția de la Flushing Meadows va debuta pe 31 august și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
ACUM 15 ORE
Roland Garros
Toni Nadal, între Auger-Aliassime și Rafa! Ce va face la super-duelul din optimile Roland Garros
ACUM 15 ORE