Coria s-a aflat la două game-uri de eliminare în turul întâi la US Open 2020, fiind condus cu 6-2, 6-4, 4-0 de taiwanezul Jason Jung. Argentinianul a revenit însă excelent, câștigând 14 dintre următoarele 15 game-uri disputate. În cele din urmă, Jung a abandonat, după două ore și 40 de minute de luptă, în momentul în care micul Coria avea avantaj, 2-0 la game-uri, în setul decisiv.
În luna februarie a acestui an, Federico Coria a mai înregistrat o frumoasă premieră în cariera sa de jucător profesionist, calificându-se într-un prim sfert de finală într-un turneu ATP, la Rio de Janeiro (turneu ATP 250). Federico și-a idolatrizat fratele mai mare, care a jucat finala ediției 2004 a turneului de la Roland Garros, ultima dinaintea startului “erei Rafael Nadal” la Paris. Federico se află acum la cea mai bună clasare a carierei – locul 103 ATP.

US Open 2020: tur doi între marii supraviețuitori ai rundei inaugurale

Tenis
Roger Federer nu se lasă! Anunț despre revenirea lui pe teren
ACUM O ORĂ
Federico Coria, jucător în vârstă de 28 de ani, consemnează astfel prima revenire a carierei de la 2-0 la seturi pentru adversar. În turul următor, argentinianul care bate la porțile Top 100 se va duela cu un jucător care a semnat o revenire similară, luni, la Flushing Meadows.
Britanicul Cameron Norrie a reușit cea mai mare surpriză de până acum la US Open 2020, învingându-l pe favoritul 9 al tabloului masculin și sfertfinalist al ediției precedente, Diego Schwartzman (3-6, 4-6, 6-2, 6-1, 7-5). Norrie a salvat două mingi de meci în fața argentinianului de doar 1,70 m, locul 13 ATP.
"Cam" Norrie a câștigat pentru a doua oară în carieră un meci în care fusese condus cu 2-0, la fel cum o mai făcuse în Cupa Davis, în 2018, în fața spaniolului Roberto Bautista Agut.

Program US Open

Credit imagine: Eurosport

Tenis
Cele mai tari 40 de statistici ale Serenei Williams la împlinirea a 40 de ani!
ACUM 5 ORE
Laver Cup
Laver Cup : Cele mai interesante mingi din ziua 2
ACUM 9 ORE