Leylah Fernandez s-a calificat în finala de la US Open, chiar în săptămâna în care a împlit 19 ani. După ce le-a învins pe Osaka, Kerber și Svitolina, canadianca a eliminat-o și pe favorita numărul 2, Aryna Sabalenka. Meciul a fost decis după trei seturi și 2 ore și 20 de minute de joc: scor 7-6 (3), 4-6, 6-4.
Aryna Sabalenka a fost ca o furtună în startul meciului, reușind să se desprindă la 3-0 după 8 minute de joc. Serviciul i-a mers impecabil, reușind să joace cu primul 8 din primele 9 mingi.

Sabalenka s-a pierdut în momentele cheie

Australian Open
Kaia Kanepi, "spaima" jucătoarelor de top din circuitul WTA! Care sunt cele mai importante victorii
ACUM 7 ORE
Leylah Fernandez a schimbat însă cursul jocului din momentul în care adversara a fost nevoită să joace și cu serviciul doi. Din punct de vedere mental, canadianca a arătat foarte bine în momentele cheie, reușind să salveze minge de break la 3-4 și 5-6. A jucat în general destul de curat, a folosit forța mingii imprimată a adversară și a comis doar 6 erori neforțate, față de 18 ale bielorusei. Favorita numărul 2 a și trimis 21 de lovituri câștigătoare, dar a comis câteva erori cu forehand-ul în cel mai important moment al setului, în tiebreak, câștigat în cele din urmă de Fernandez cu 7-3.
OMUL DIN SPATELE SUCCESULUI LUI LEYLAH FERNANDEZ: TATĂL EI, FOST JUCĂTOR DE FOTBAL
Aryna Sabalenka a avut controlul și la începutul setului secund, dar a irosit alte momente importante, precum o șansă de break la 2-2, astfel că și-a pierdut controlul și a dat cu racheta de pământ între game-urile 5 și 6. Până la urmă, această descărcare nervoasă a ajutat-o, pentru că a avut o reacție solidă din punct de vedere al evoluției. Profitând și de experiența mai mare, Sabalenka a jucat bine sub presiune și a făcut break-ul la 4-4, reușind apoi să sprinteze spre câștigarea setului cu 6-4.
https://i.eurosport.com/2021/09/10/3216137.jpg
Setul decisiv a stat sub semnul echilibrului până în game-ul 6, când Leylah Fernandez a avut o nouă explozie la retur și a făcut 4-2. Sabalenka nu a mai stat niciun moment pe gânduri și a trecut la atac, astfel că a egalat în scurt timp, 4-4. Canadianca a rămas la fel de entuziastă, nu a fost apăsată absolut de miză și a dat lovitura decisivă în game-ul 10 al setului decisiv. Profitând și de două duble greșeli ale bielorusei, care s-a pierdut complet, Fernandez a făcut un break la zero și duce visul ei la New York și mai departe. Sâmbătă va juca pentru titlu, o performanță cu adevărat incredibilă.
PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR EUROSPORT ÎN A 12-A ZI DE CONCURS LA FLUSHING MEADOWS
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Emma Răducanu a donat echipamentul în care a cucerit titlul US Open! Unde va fi expusă ținuta
28/09/2021 LA 11:30
Tenis
Ce a făcut Emma Răducanu când a ajuns acasă, după US Open 2021: "A fost groaznic de greu"
21/09/2021 LA 15:56