Leylah Fernandez s-a calificat în finala de la US Open, chiar în săptămâna în care a împlit 19 ani. După ce le-a învins pe Osaka, Kerber și Svitolina, canadianca a eliminat-o și pe favorita numărul 2, Aryna Sabalenka. Meciul a fost decis după trei seturi și 2 ore și 20 de minute de joc: scor 7-6 (3), 4-6, 6-4.
Aryna Sabalenka a fost ca o furtună în startul meciului, reușind să se desprindă la 3-0 după 8 minute de joc. Serviciul i-a mers impecabil, reușind să joace cu primul 8 din primele 9 mingi.

Sabalenka s-a pierdut în momentele cheie

US Open
Emma Răducanu a revenit acasă după triumful de la US Open! Cum a primit-o tatăl ei, Ion
IERI LA 10:54
Leylah Fernandez a schimbat însă cursul jocului din momentul în care adversara a fost nevoită să joace și cu serviciul doi. Din punct de vedere mental, canadianca a arătat foarte bine în momentele cheie, reușind să salveze minge de break la 3-4 și 5-6. A jucat în general destul de curat, a folosit forța mingii imprimată a adversară și a comis doar 6 erori neforțate, față de 18 ale bielorusei. Favorita numărul 2 a și trimis 21 de lovituri câștigătoare, dar a comis câteva erori cu forehand-ul în cel mai important moment al setului, în tiebreak, câștigat în cele din urmă de Fernandez cu 7-3.
OMUL DIN SPATELE SUCCESULUI LUI LEYLAH FERNANDEZ: TATĂL EI, FOST JUCĂTOR DE FOTBAL
Aryna Sabalenka a avut controlul și la începutul setului secund, dar a irosit alte momente importante, precum o șansă de break la 2-2, astfel că și-a pierdut controlul și a dat cu racheta de pământ între game-urile 5 și 6. Până la urmă, această descărcare nervoasă a ajutat-o, pentru că a avut o reacție solidă din punct de vedere al evoluției. Profitând și de experiența mai mare, Sabalenka a jucat bine sub presiune și a făcut break-ul la 4-4, reușind apoi să sprinteze spre câștigarea setului cu 6-4.
https://i.eurosport.com/2021/09/10/3216137.jpg
Setul decisiv a stat sub semnul echilibrului până în game-ul 6, când Leylah Fernandez a avut o nouă explozie la retur și a făcut 4-2. Sabalenka nu a mai stat niciun moment pe gânduri și a trecut la atac, astfel că a egalat în scurt timp, 4-4. Canadianca a rămas la fel de entuziastă, nu a fost apăsată absolut de miză și a dat lovitura decisivă în game-ul 10 al setului decisiv. Profitând și de două duble greșeli ale bielorusei, care s-a pierdut complet, Fernandez a făcut un break la zero și duce visul ei la New York și mai departe. Sâmbătă va juca pentru titlu, o performanță cu adevărat incredibilă.
PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR EUROSPORT ÎN A 12-A ZI DE CONCURS LA FLUSHING MEADOWS
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Premiul de la US Open, mărunțiș pentru Emma Răducanu! Câți bani cred experții că poate câștiga
14/09/2021 LA 14:46
US Open
Emma Răducanu a cucerit pe toată lumea în Marea Britanie! Jurgen Klopp: "Un talent la un secol"
14/09/2021 LA 13:29