Simona Halep, fost lider mondial în clasamentul WTA, a făcut un meci mare în turul inaugural la US Open 2021 în compania italiencei Camila Giorgi. Românca s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 7-6 (3), la capătul unui meci care a durat o oră și 35 de minute de joc.
Aceasta este cea de-a doua victorie a Simonei în fața Camilei Giorgi, după un succes pe hard datând din 2015. În turul următor, Simona se va duela cu Kristina Kucova (lucky loser), care a trecut în primul tur de Ann Li, scot 7-5, 6-1. Cele două jucătoare se vor întâlni în premieră în circuit.

US Open 2021: Rezumatul meciului Simona Halep - Camila Giorgi 6-4, 7-6 (3)

Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53

Simona Halep, încântată de atmosferă la US Open 2021

"E o victorie foarte frumoasă, a fost un meci greu pentru că ea (n.r. Camila Giorgi) e o adversară puternică. Venea și după succesul din Canada, cu foarte multă încredere. Diferența s-a făcut în setul 2 după ce am pierdut pe propriul serviciu, am fost mai puternică din punct de vedere mental. Asta m-a ajutat să revin și să câștig în final.
A fost o atmosferă foarte frumoasă, mi-a plăcut mult gălăgia din tribune. În turul următor va fi un meci dificil cu Kucova, dar mă bucur că am câștigat aici primul meci, cel mai important din turneu. Toate meciurile de la Grand Slam-uri sunt grele, dar am o zi de pauză mâine și sper că mă voi recupera fiindcă încă am mici probleme de gestionat pe plan fizic", a spus Simona Halep în exclusivitate pentru Eurosport după meciul cu Giorgi.
Campioana noastră a pus accent pe atmosfera din tribune, o atmosferă despre care spunea în urmă cu câteva sezoane că nu îi este pe plac, făcând referire la zgomotul continuu din tribune și din jurul complexului de la Flushing Meadows: "Cel mai mare impediment în a câștiga US Open-ul e să joc în această atmosferă. Este multă gălăgie şi tot ce se întâmplă în timpul meciurilor este puţin diferit. Este mult pentru mine dar sper să mă obişnuiesc tot mai mult cu asta şi într-o zi să pot fi relaxată total în timpul unui meci", spunea Simo în 2019.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
IERI LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22