Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#ReveniriDeLegendă Kaia Kanepi, coșmarul Simonei Halep de la US Open 2018, elimină o favorită la ediția din 2021

Irina Aldea

Publicat 30/08/2021 la 20:43 GMT+3

Kaia Kanepi, ocupanta locului 70 WTA, s-a calificat în turul secund la US Open 2021 după ce a eliminat-o pe favorita numărul 31, Yulia Putintseva.

Kaia Kanepi

Credit imagine: Getty Images

Sfertfinalistă la ediția de anul trecut, Yulia Putintseva a fost eliminată anul acesta încă din primul tur, fiind învinsă de Kaia Kanepi, ocupanta locului 70 WTA. Estona este cunoscută în circuit pentru "victimele" cu nume pe care le face la turneele majore. Acum, ea se va duela pentru un loc în turul 3 la Flushing Meadows cu Leylah Annie Fernandez.
Yulia Putintseva părea în control total după primul set, cedând doar două game-uri, însă estona a revenit spectaculos și a trimis meciul în decisiv după un set 2 foarte disputat. Acolo, în manșa a treia, Kanepi a fost superioară, dictând ritmul jocului de la cap la coadă. În final, estona s-a impus cu scorul de 2-6, 7-6(4), 6-2, după două ore și 22 de minute de joc.

Kaia Kanepi continuă să facă victime în circuit. US Open 2021, turneul preferat al estonei

Sfertfinalistă în 2010 și 2017, Kaia Kanepi a făcut victime importante în circuit de-a lungul carierei sale. În 2018, pe când Simona Halep era lider mondial și favorita numărul 1, Kanepi a surprins pe toată lumea cu victoria în fața româncei din turul 1, scor 6-2, 6-4.
Cele două jucătoare s-au mai întâlnit cu alte două ocazii în circuit, la Doha în 2014 și la Australian Open în 2019. De fiecare dată, Simona Halep s-a impus, însă nu cu ușurință, ci în trei seturi foarte disputate. De această dată, Simo a scăpat de estonă și s-a impus în primul tur la US Open în fața Camilei Giorgi.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo