Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep ar putea primi o suspendare de 2 ani! Ce au scris americanii după anunțul că românca ratează US Open

Bianca Dumitru

Publicat 22/08/2023 la 12:21 GMT+3

Simona Halep, în continuare suspendată din tenis, va rata ultimul turneu de Grand Slam al anului, anunțul oficial fiind făcut aseară de organizatorii US Open. Jurnaliștii americani au reacționat după acea veste, notând care este perioada în care românca ar putea lipsi de pe teren.

Simona Halep, înfrângere dureroasă la US Open 2022! Românca, eliminată în turul 1 de Daria Snigur

Simona Halep a participat ultima dată la un turneu anul trecut, la US Open, unde a fost eliminată prematur din competiție și mai apoi testată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă care i-a adus o suspendare provizorie.
După un șir de amânări succesive, Halep a fost audiată în cele din urmă la Londra, la Tribunalul Sports Resolutions, însă verdictul în cazul de dopaj în care este implicată întârzie să apară. În aceste condiții, fostul lider WTA nu va putea reveni pe teren la ultimul turneu de Grand Slam al anului.
Deși fusese inițial pe lista de înscrieri pentru US Open, Simona Halep a fost automat retrasă din competiție, la începutul acestei săptămâni, organizatorii turneului de la Flushing Meadows făcând anunțul oficial.
După decizia celor de la US Open, jurnaliștii americani au analizat situația în care se află sportiva noastră, evidențiind dificultățile cu care s-a confruntat în ultimul an.
Citește și:

Simona Halep, suspendată din tenis 2 ani?

Cei de la publicația TennisUpToDate au scris că Simona Halep ar putea primi o pedeapsă de doi ani, pe care ar urma să o atace la TAS, ceea ce ar însemna că jucătoarea de tenis se află în fața unei perioade destul de lungi de absență.
"Halep se chinuie de la ediția de anul trecut a US Open să își demonstreze nevinovăția. De atunci, ea a ieșit din primele 1.000 de jucătoare ale lumii și va rămâne în afara clasamentului mondial.
După ce a primit o a doua acuzație de dopaj în mai, ea a lovit atunci în ITIA pentru că i-a ucis reputația. Audierile au avut loc la Londra recent, dar verdictul a tot fost amânat.
A fost luată în discuție o potențială pedeapsă de 2 ani, care va fi apoi atacată la TAS. Asta înseamnă un proces îndelungat pentru Simona Halep", au notat jurnaliștii americani.
Turneul de Grand Slam de la US Open este programat în perioada 28 august - 10 septembrie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo