Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea doboară toate barierele la US Open! Premiu uriaș + salt în clasament după calificarea în sferturi

Irina Aldea

Publicat 03/09/2023 la 23:14 GMT+3

Sorana Cîrstea a sfidat orice așteptare la US Open și s-a calificat în sferturile de finală de la Flushing Meadows, învingând-o pe favorita numărul 15, Belinda Bencic. Sportiva noastră va încasa un premiu uriaș pentru această reușită și va înregistra un nou salt în clasamentul LIVE.

Sorana Cîrstea, victorie superbă la US Open cu Belinda Bencic! Mingea de meci și bucuria româncei

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 30, s-a calificat duminică seară în premieră în sferturile de finală de la US Open, după ce a trecut în minimum de seturi de campioana olimpică en-titre, Belinda Bencic, favorita numărul 15, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră și 25 de minute de joc.
Betano, US Open 2023
Toată emoția de la US Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Pentru Sorana, aceasta este a doua calificare în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam din carieră. În 2009, la Roland Garros, reușea aceeași performanță uimitoare. Atunci, sportiva din Tîrgoviște ceda în fața australiencei Samantha Stosur, scor 6-1, 6-3. La US Open, pentru un loc în semifinale, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe favorita 10, jucătoarea cehă Karolina Muchova, locul 10 WTA și finalistă la Roland Garros în 2023.
CITEȘTE ȘI:

Sorana Cîrstea e pe val la US Open! Premiu uriaș + salt în clasament după calificarea în sferturi

Datorită rezultatului excelent obținut în optimile de finală, Sorana Cîrstea va încasa un premiu de 455.000 de dolari și 430 puncte în ierarhia WTA. În acest moment, Sorana Cîrstea se regăsește pe locul 26 în clasamentul LIVE, plecând de pe locul 30 la începutul acestui turneu. Dacă o va învinge și pe Muchova, atunci românca ar urma să urce până pe locul 22.
Cea mai înaltă poziție ocupată de Sorana Cîrstea în clasamentul WTA a fost locul 21, ocupat pe 12 august 2013. În orice caz, misiunea din sferturi nu va fi nici pe departe ușoară. De-a lungul timpului, Cîrstea și Muchova s-au întâlnit de patru ori în circuitul feminin de tenis, scorul fiind 3-1 pentru jucătoarea din Cehia.
Prima lor întâlnire directă a avut loc chiar la US Open, în 2020. Atunci s-a impus Muchova cu scorul de 6-3, 2-6, 7-6(7). A urmat tot o victorie a cehoaicei, la Dubai anul acesta: 6-4, 7-6(4). Ulterior, Sorana și-a luat revanșa la Miami și s-a impus cu scorul de 7-5, 6-1. Ultima lor confruntare directă a avut loc la Montreal, acolo unde Muchova s-a impus din nou, 7-5, 6-4.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo