Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Corretja sare în apărarea lui Nadal, după ce John McEnroe l-a acuzat pe iberic de "tratament preferențial" la US Open

Irina Aldea

Publicat 01/09/2022 la 01:21 GMT+3

Alex Corretja i-a luat apărarea lui Rafael Nadal în privința comentariilor lui John McEnroe despre faptul că cel mai tirtrat tenismen din istorie (ATP) beneficiază de un tratament special din partea arbitrilor.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal, unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, a început cu dreptul US Open 2022 în fața lui Rinky Hijikata, pe care l-a învins în patru seturi în confruntarea din primul tur. Tânărul star australian a părut în formă bună, dar spaniolului nu i-a luat mult până ce și-a reglat tirul. Nadal nu a debutat având meciuri în picioare înainte de a juca la US Open, deoarece a fost eliminat în primul tur la Cincinnati de către Borna Coric.
Spaniolul a avut până acum un an de vis: a cucerit titlurile la Australian Open și la Roland Garros, ceea ce l-a urcat pe prima poziție în topul celor mai multe titluri de simplu (ATP). A fost pe punctul de a se lupta pentru Grand Slam-ul calendaristic, dar în sferturile de finală de la Wimbledon s-a accidentat, iar înaintea meciului din semifinale s-a retras. El are la US Open o șansă bună de a câștiga un alt titlu de Grand Slam la simplu, deoarece are o serie de 20-0 în meciurile de Grand Slam din acest an. El îl va înfrunta pe italianul Fabio Fognini în turul doi al US Open.
CITEȘTE ȘI:

Corretja îi ia apărarea lui Rafa Nadal, după ce McEnroe l-a acuzat pe iberic de "tratament preferențial" la US Open

Alex Corretja, expertul Eurosport, a venit în sprijinul compatriotului său Rafael Nadal, după ce ibericul a fost criticat de John McEnroe, care l-a acuzat că ar avea un avantaj necuvenit, deoarece beneficiază de un fel de tratament special din partea arbitrilor pentru depășirea timpului acordat între servicii, ceea ce ar putea fi nedrept pentru adversarii săi. "Chestia este că mi-ar plăcea să fiu Rafa Nadal pentru un minut din viața mea – mă gândeam la acel passing shot de la sfârșitul meciului. În al doilea rând, a fost o partidă grozavă pentru el. După, la conferința de presă, chiar și Rafa îl asculta pe jurnalist și se întreba: "Vorbești serios? Tu îmi spui asta?", a spus Corretja.
El a dezvăluit chiar că Nadal nu joacă împotriva regulilor și dacă arbitrii nu au sesizat acest lucru, atunci nu ar trebui să i se aducă astfel de "acuzații nefondate": "Ceea ce urăsc este când jurnaliștii vin la tine și spun 'cineva a spus că cineva ar fi zis...' Fii sincer. Asta este o prostie. Trebuie să fii sincer dacă faci o declarație - 'Am auzit de la John McEnroe...' Nu-mi place asta. Cu siguranță că Rafa joacă după reguli, dar arbitrii au ceasul, așa că asta este".
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul zilei US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo