Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum îl poate surprinde Ben Shelton pe Djokovic, în semifinalele US Open

Cristian Mihală

Publicat 08/09/2023 la 14:11 GMT+3

Tânărul american, Ben Shelton, a uimit lumea tenisului odată cu obținerea calificării în sferturile de finală de la Australian Open, în iarnă. Acum, yankeul a reușit să își îmbunătățească cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Șlem prin calificarea în semifinalele US Open. Acolo, în faţă îi va fi cel mai titrat jucător din istorie, Novak Djokovic, dar asta nu îl sperie pe tânărul sportiv.

Tiafoe - Shelton - US Open Rezumat

Articol scris de Alexia Chiriţescu
Ben Shelton încântă publicul american prin modul său de a juca tenis: cu zâmbetul pe buze, lovituri spectaculoase și servicii care depăşesc 240 km/h. Prin calificarea în semifinalele de la US Open, Ben Shelton va intra în primii 20 de jucători ATP, având un salt de 27 de locuri. În sferturile de finală, a trecut de compatriotul său Frances Tiafoe, după o bătălie în urma căreia Ben a spus "simt că am lăsat totul aici, Frances că mi-a testat limitele".
În această noapte, Shelton îl va înfrunta însă pe cel mai titrat jucător din istorie, Novak Djokovic, pentru un loc în finala US Open. În timp ce sârbul caută noi recorduri, pentru Ben ar fi o calificare în premieră într-o finală de Mare Șlem.
Mulţi cred că e posibil ca americanul să aducă un plus în jocul său pentru a-l surprinde pe Novak Djokovic, la fel cum a făcut și împotriva lui Frances. De altefel, chiar antrenorul lui Tiafoe a recunoscut că Shelton a venit cu un plan de joc pe care nu îl anticipau.

Cum îl poate surprinde Ben Shelton pe Djokovic, în semifinalele US Open?

Deși Shelton are multe lovituri la care excelează, serviciul său este fără îndoială cel care l-ar putea scoate pe Novak din ritm, deoarece i-ar anula atu-ul preferat, returul. Cheia e să nu îl laşi pe Nole să își construiască punctele în stilul caracteristic, o misiune aproape imposibilă, dar Ben crede în şansa sa.
De la Melbourne și până în prezent, Ben și-a îmbunătățit cel mai mult mentalul. De când s-a făcut remarcat la Australian Open, Ben nu a putut să mențină ritmul turneelor și nu a reușit rezultate notabile.
Tatăl său, Bryan, un fost jucător profesionist ATP, care a demisionat de la locul său de muncă, pentru a-i fi aproape lui Shelton, i-a de venit antrenor cu normă întreagă fiului său, este de părere că "experiențele grozave" ale lui Shelton din ultimele opt luni îşi pot pune amprenta acum, într-o partidă în care Ben pleacă din postura de outsider.
"A trebuit să joace pe terenuri de zgură câteva luni și așa că a învățat să aibă puțin mai multă răbdare.
Înțelege, de asemenea, că are o armă în acel serviciu, dar poate să progreseze şi la acest capitol. A depus multă muncă pentru a reuși să lovească în moduri variate la serviciu. Cred că, odată cu experiența pe care a dobândit-o, începe să se maturizeze puțin mai mult ca jucător. Ați văzut ceva din asta în ultima săptămână și jumătate", a spus Bryan Shelton, care a ajuns pe locul 55 în ATP și a câștigat două titluri (la Newport şi Rhode Island).
Publicul american continuă să aștepte ca cineva să ajungă la performanța lui Andy Roddick, care a fost ultimul câștigător american la Flushing Meadows, acum 20 de ani.
"Este destul de tare pentru mine să fac parte din această generație. Îmi place să văd tenisul american mergând într-o direcție bună și tenisul în general mergând într-o direcție grozavă", a spus Shelton.
Duelul dintre Shelton şi Djokovic are loc în această seară, de la ora 22:00, pe Eurosport 1 şi în aplicaţia Eurosport. Ulterior acestei dispute se va desfăşura meciul vedetă al nopţii, Alcaraz - Medvedev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo