Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic le-a făcut iar viaţa grea celor din loja sa: "Multe cuvinte amuzante îmi ies pe gură"

Cristian Mihală

Publicat 04/09/2023 la 13:47 GMT+3

Novak Djokovic a admis că le face viaţa foarte grea celor din loja sa, atitudinea sa din timpul partidelor fiind uneori una vulcanică. Presiunea din teren e alungată de sârb prin intermediul "cuvintelor amuzante" care îi ies din gură şi care îi au ca destinatari pe Goran Ivanisevic&Co.

Novak Djokovic, în sferturi la US Open, după o victorie de control

Novak Djokovic, numărul 2 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului, după ce s-a impus fără probleme în trei seturi, 6-2, 7-5, 6-4, în faţa croatului Borna Gojo, venit din calificări
În ciuda victoriei convingătoare, Nole le-a făcut iar viaţa grea celor din boxa sa, răstindu-se la ei în câteva rânduri. De altfel, sârbul a admis de curând că devine un adevărat "torționar" pentru apropiații săi în timpul turneelor de Grand Slam.
După disputa cu Gojo, Nole a vorbit despre ieşirile la adresa celor din loja proprie şi a explicat că la mijloc nu e niciodată vorba de vreun conflict, ci doar de o modalitate de a se reseta şi a redeveni 100% concentrat pe ce are de făcut pe teren.
"Ei mă țin în alertă, eu îi țin în alertă. Cer concentrare maximă de la echipa mea și ei au aceleaşi pretenţii de la mine. În căldura momentului, sunt o mulțime de cuvinte amuzante care îmi ies din gură.
De anul acesta, coaching-ul este permis, astfel că pot să comunic cu ei mult mai uşor. Acest lucru nu reprezintă întotdeauna cea mai eficientă soluţie, pentru că uneori mă enervez. Dar mă să mă eliberez, mă ajută şi când se întâmplă să pierd ritmul la serviciu sau când jocul nu îmi iese aşa cum îmi doresc. Mă uit la ei și încerc să obțin sfaturi, îndrumări, chiar dacă uneori am unele reacţii nervoase", a dezvăluit Djokovic după partida cu Gojo.

Goran Ivanisevic îl înţelege perfect pe Djokovic

Goran Ivanisevic a explicat că ieșirile lui Novak Djokovic din timpul partidelor nu îl deranjează. Deși sârbul vociferează des spre loja sa, croatul înțelege că numărul unu mondial se descarcă astfel, reușind apoi să fie concentrat 100% la misiunea din teren.
Un monument de calm, Ivanisevic înțelege în totalitate nevoia sârbului de a elibera presiunea şi de a se recalibra.
"Nu mă deranjează dacă se răstește către lojă sau spune cuvinte mai puțin plăcute, trebuie să fii capabil să-ți exprimi emoțiile. Nici el nu ne aude, nici noi nu-l auzim, nimeni nu știe ce spune. Dar, de multe ori astfel se descarcă și apoi se întâmplă o mulțime de lucruri bune. Nu am cum să nu îl înțeleg, e presiune mare", spunea Ivanisevic înainte de turneele din US Open Series.
Sârbul se va lupta pentru un loc în semifinalele US Open cu americanul Taylor Fritz, favoritul numărul 9, care a dispus la rândul său, cu 7-6 (7/2), 6-4, 6-4 de elveţianul Dominik Stricker. Partida ar trebui să fie una uşoară pentru Nole, în contextul în care a câştigat 29 de meciuri la rând (13 în Grand Slamuri) contra jucătorilor americani. El nu a mai pierdut în faţa unui yankeu din 2016, când Sam Querrey reuşea marea surpriză de la Wimbledon.
La 36 de ani, Novak Djokovic va disputa al treisprezecelea său sfert de finală la Flushing Meadows, la fel ca Andre Agassi şi Roger Federer, singurul care a acces de mai multe ori în această fază la turneul newyorkez fiind Ivan Lendl (17).
În şaisprezece participări în total, "Nole" a cucerit de trei ori trofeul la US Open, ultima oară în 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo