Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu este încrezătoare înainte de US Open: "Cred că am devenit o jucătoare mai bună"

Alex Masgras

Publicat 20/08/2022 la 17:32 GMT+3

Emma Răducanu nu a mai reușit să repete performanțele de anul trecut de la US Open, dar campioana din 2021 de la Flushing Meadows este plină de încredere înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului care va fi transmis în România de Eurosport și Eurosport Player.

Emma Raducanu of Great Britain hits a backhand against Jessica Pegula of the United States in the third round of the women's singles at the Lindner Family Tennis Center on August 18, 2022 in Mason, Ohio

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu este încrezătoare înainte de US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, acolo unde va trebui să își apere titlul câștigat anul trecut.
După succesul de pe Arthur Ashe Stadium din 2021, Emma Răducanu nu a reușit să repete performanțele respective, având mai multe probleme în ultimul an. Cu toate acestea, la Cincinnati, ea le-a învins categoric pe veteranele Serena Williams și Victoria Azarenka, înainte de a fi eliminată de Jessica Pegula în optimile de finală.
"Cred că am devenit o jucătoare mai bună. Am realizat o performanță grozavă anul trecut, dar atunci jucam cu o libertate pe care încep să o regăsesc acum. Simt că mă îndrept către direcția cea bună din nou. Sunt mândră de ce am reușit săptămâna aceasta, este un mare pas în față.
Este grozav că pot avea această expunere cu astfel de adversare. Cu fiecare meci la acest nivel am descoperit lucrurile care merg și lucrurile care nu merg. Acum sunt mult mai încrezătoare", a spus Emma Răducanu.
Citește și:

Emma Răducanu își apără titlul câștigat la US Open în 2021

Emma Răducanu a câștigat ediția din 2021 a turneului de la US Open fără să piardă vreun set în cele șapte partide de pe tabloul principal. De asemenea, ea a devenit prima jucătoare din istorie care a câștigat un turneu de Grand Slam venind din calificări.
Pe lângă partidele de pe tabloul principal, ea a câștigat și trei meciuri în calificări, fără să piardă set. Pentru performanța de anul trecut, Emma Răducanu a câștigat 2040 de puncte WTA (2000 de puncte pentru câștigarea turneului și 40 de puncte pentru parcursul din calificări).
Din cauza faptului că nu a reușit rezultate asemănătoare în ultimele 12 luni, Emma Răducanu va avea o misiune foarte grea la New York, deoarece există riscul să iasă din Top 50 WTA dacă nu va avea un parcurs lung la Flushing Meadows.
Turneul de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo